Riktiga entreprenörer

Förra veckan skrev jag en krönika om entreprenörer. Eller snarare hur entreprenörer framställs. 

Den kan man läsa HÄR. 

Jag kan dock inte riktigt släppa det här med entreprenörskap. Det är för jäkla kul. Hittade en lista där man kan testa om man är en riktig entreprenör på foretagande.se

Plockade ut några riktigt talande punkter: 

2. Lätt uttråkad - Du finner dig lätt uttråkad och andra ser på dig som ett problem. Men ingenting är fel med dig förutom att du är uttråkad med aktiviteter som inte är utmanande nog. Det är därför du hatade de flesta lektionerna i skolan. Bill Gates hoppade t ex av college för att senare bli en av världens rikaste män.

Jag älskar folk som har den här synen på livet. "Jag var för smart, det var därför det inte gick bra." "Han älskar mig för mycket, de är därför han inte ringer", "Jag visste ändå att jag inte skulle få jobbet, jag är alldeles för överkvlificerad". En är liksom för bra för att världen ska förstå. Men, så länge du inte är officiellt autistisk och kan rita hela Londons stad från minnet, fattar världen precis vad du menar.  Och även, majoritetn av de som hoppar av gymnasiet blir INTE multimiljadärer, jag är helt säker på att det finns statistik på det. 

3. Fått sparken från tidigare jobb - Du är för kreativ för ditt eget bästa när det gäller att arbeta för andra. Kanske har du fått sparken från tidigare anställningar. Att bara vara en kugge i hjulet är svårt då du vill skapa något andra kan inspireras av och bidra till.

Se ovan,"jag var för bra..." Det är klart att man kan vara överkvlificerad, men eftersom entreprenörer också är så himla driftiga, borde de inte ha sagt upp sig redan? Och hur är man "för kreativ för sitt eget bästa"? Kreativ bokföring (se punkt nedan)?

4. Stämplad som rebell - Du vet att storhet ligger utanför linjerna av likformighet och tycker inte att politik, lagar och förordningar gäller dig. Du har beskrivits som en rebell och regelbrytare som skulle trotsa gravitationen om du kunde.

Nej, det är inte "driftigt" att bryta mot lagen. Och om det är det borde vi anordna mycket fler studiebesök till Kumla, de grabbarna har ju onekligen lyckats! 

5. Står emot auktoriteter - Du har hela ditt liv stått emot auktoriteter som dina föräldrar, lärare och chefer. Du går inte hand i hand med överenskomna normer i grupper eller i samhället du arbetar och lever i.

ÄLSKAR när folk inte kan ta direktiv. Det blir så lätt att arbeta ihop då! 

6. Redo att förbättra allt - Du tittar alltid på hur du kan göra saker och ting bättre. Dessutom är du påstridig och delar fritt ut dina tankar och idéer till förbättring, även när du inte är tillfrågad.

ÄLSKAR även när folk kommenterar på saker jag gör gör dåligt eller är missnöjd med, speciellt när jag inte ber om deras råd, så himla kontruktivt! 

7. Dålig på att kallprata - Du har svårt att göra den typ av småprat som ger lugn till så många människor. Det känns som ett slöseri med tid och gör dig bara obekväm.

Nej, du är bara socialt introvert. Vilket typ alla är. Finns det någon som gillar att mingla?

11. Svårt att varva ner - Du kan inte sova på natten eftersom du inte kan stänga av dina tankar. 

Det här har ett namn: stressreaktion och utmattningssyndrom. 

12. Passar inte in i normen - Du har alltid känt dig lite utanför.

Om du "känner dig utanför" tycker man troligtvis inte att det är något bra. I sådana fall borde man inte reflekterat över det. Skönt att lösningen på det är att blir sparkad och arbeta själv. Toppenval!