Slutspurt

Det närmar sig examensdags i dette landet. Tentor alltså. De kurser jag läser den här hösten är alltså

  • Time Series Models
  • Information Retrieval
  • Introduktion till idrottsvetenskap

Den sista kursen är alltså min Jag är på utbyte så jag måste läsa något som är kul och ganska lätt -kurs.

Problemet är att den kursen innehåller fyra tjocka böcker och en massa artiklar som kurslitteratur. Det som talar för mig är att det är den första kursen som socialvetenskap och sport-studenterna läser på universitetet, samt att det här med sport, barn- och ungdomsidrott med mera är något jag har jädrans mycket bakgrund i.

När det gäller de andra två kurserna så skulle jag vilja säga att Time Series Models är heeeelt i klass med en kurs jag skulle kunna läsa i Uppsala under år fyra eller fem, så där är jag bekant med hur studierna kommer bedrivas här i tentaperiod.

Men Information Retrieval däremot... Diffusare kurs har jag nog aldrig läst. Boken är den tyngsta (viktmässigt) jag haft, men projekten har liksom... verkat supersvåra när vi fått uppgiften, men sen när den väl blivit löst visat sig vara ganska lätt. Nu har jag googlat lite och det ska vara en år tre-kurs. Typ.

Hur som, det är ju även i dessa tider man vill hänga så mycket som möjligt med de bytisar man lärt känna som åker hem igen till jul och inte kommer tillbaka. Och man vill hänga med alla de som man lärt känna här som man i och för sig kommer tillbaka till..

nbsp;