Första slaget

Välkomna till vår blogg!  Jag och Hedvig har fått äran att representera ekonomstudenterna här i Uppsala och här är första inlägget.  Det känns nästan som en historisk händelse.

Jag tänkte börja med en liten bekännelse. Börja med att smaska upp den här bloggen lite för att locka till oss läsare, få er införstådda i att här kommer det att förekomma en del skvaller och inside information. Visst, denna typ av bekännelse kanske inte är av det blötaste laget, men det kommer mera.  

Jag är ingen ekonom. Har aldrig skrivit ett PM inom företagsekonomi, inte heller burit en datorväska med ”Uppsalaekonomloggan på”. Jag är inte heller någon stamgäst på ”Hyllan” och ”Catwalken”, bara ibland när det sociala behovet är för stort försöker jag finna mig pluggro där. Men jag ska väl poängtera att jag ändå pluggar på Ekonomikum. (Medie- och kommunikationsvetenskap har sin institution där). Jag deltog även i ekonomnollningen och agerade chefsfadder terminen efter för just Uppsalaekonomerna. Jag umgås med dem också, ekonomerna. Och engagerar mig i Reversen, Uppsalaekonomerna egen tidning.  Detta har lett till att de flesta tror att jag är en av dem. En trogen ekonom med ett hjärta som slår för banker, revision och pengar (det är ungefär det jag definierar ekonomi med).  Men för er vetskap, det är jag inte. Jag är roligare än så.

Hedvig däremot, hon är en riktig ekonom, ingen fejk som jag.  Jag tror att vi kommer att komplettera varandra bra i denna blogg. Hon med ett hjärta som bankar för ekonomi och jag som bara behöver ta del av allt det roliga i livet som en ”ekonomistudent”.

Jag önskar er varmt välkomna till vår blogg. Vad kul vi ska ha!

/ Isabelle