The rant of rants

lt;mode: pissed off gt;

Det finns få saker som gör mig så irriterad som folk som inte kan bete sig i trafiken, och jag skiter i om det är lattemorsorna som barrikaderar gångvägen med tolv barnvagnar, bohemstudenten på cykel som dagdrömmer värre än JD i Scrubs, den självgode kostymnissen upptagen med ett idiotiskt mobilsamtal nbsp;eller tanta Agda körandes fyllerally på kyrkogården i sin permobil. Det absolut värsta är ju att jag inte har körkort - jag har fan inte ens kört moppe - och trots det är jag bättre på att föra mig i transportsammanhang än 70 av Uppsalas befolkning.

Så här är det:

Går gör man på trottoarer och gångvägar, och så sker alltid på vänster sida så att man möter trafiken. Om det är en kombinerad cykel- och gångväg är det meningen att cyklar rör sig närmast vägen, eller åtminstone att man inte promenerar mitt i hela jävla stråket. Att man absolut inte, under några omständigheter, går på cykelbanan hoppas jag är elementärt. Ska man korsa en väg använder man övergångsställen i de fall det är trafik; är det ett bevakat övergångsställe går man inte mot rött om det inte finns en bil- eller cykeljävel i sikte. nbsp;

Cyklister ska hålla sig åt helvete långt borta från trottoarer. Vägar och cykelbanor är det enda man cyklar på¨, och det finns ingenting att diskutera. Därtill cyklar man självfallet på höger sida, oavsett var man gör det. Dessutom ska man jävlar i mig ha koll på bakomvaranda trafik samt indikera var man tänker ta vägen innan man svänger, i synnerhet om man cyklar på vägen. Som cyklist har man inte företräde över övergångsställen, så till vida att man inte leder sin cykel, eftersom man då är fotgängare. Det betyder således att man INTE cyklar rakt ut framför bilar, likt alla idioter till fots.

Att 90 av Sveriges förare har köpt sitt körkort via postorder är ett allmänt känt faktum, varför jag inte orkar gnälla på allt extrempuckat de gör. Det enda jag tänkte vara arg över är att varenda rikstölp till bilist i Uppsala tror att det råder blinkförbud i stadens rondeller. Hur jävla svårt ska det vara att lämna företräde, blinka vänster om man ska till tredje avfarten samt blinka höger när man ska ut?

lt;/mode gt;

***

Över till något roligare.

Igår spelade jag innebandy med Sektion LÄRA. För er som inte vet vad det är kan jag berätta att det är de pedagogiska institutionernas utskott av Uppsala Studentkår. Det innebär att LÄRA bevakar pedagogikstuderandes intressen på Universitet. För att tala klarspråk är de jävligt viktiga för att vi ska få en bra utbildning, och därför förtjänar de allt stöd de kan få.

Varje måndag och onsdag anordnar LÄRA inomhusfotboll och varje fredag är det innebandy. Starttid är i alla instanser kl. 15:00 och trevligheterna sker på Campus1477, sidoingången till vänster om huvudentrén. Alla som på något sätt studerande lärande är välkomna att delta, oavsett kön, ålder och skicklighetsnivå. Generellt sett är det en mycket trevlig blandning av mysiga lärarstudenter, och vi ser gärna att fler kommer ned och myser med oss.

För mer information om LÄRA och dess sportaktiviteter kan ni glida in på Facebook-gruppen Sektion LÄRA.