Tenta-P

När man sprungit runt i frustration i fem minuter och letat efter en penna för att skriva ner den imperialistiska definitionen av filosofisk epistemologi, och sen hittar den hängande här: Det är då man vet att man är färdig med tenta-p för dagen.

Haps, haps, haps. Nu skal vi ha snaps.

Idag är jag tillbaka i Uppsala en sväng, innan jag fortsätter en snutt neråt i Sverige för hardcore julfirande. Promenerar just nu längs Drottninggatan och bloggar simultant. Man ska passa på när andan faller på. Och tiden. Jag har varit lite dålig på att blogga den senaste tiden, och har funderat på varför. Jag tror att det är att Gent har blivit vardag. Det känna inte som en utbytesblogg längre, för det är mitt liv nu. Eller ja, iallafall en månad till. Om två veckor åker jag tillbaka till Gent för att skriva mina exams i januari, och sen är det schlutt.

Heeeeej bloggen!!!

 

Här kommer ett prograstineringsinlägg från min pluggrotta, som jag har skapat mig på cafét jag vistas på. Imorgon har jag prov i nederländska, vilket nog hade känts bättre om jag 1) Hade pluggat under terminen 2) Hade gillat nederlänska 3) Inte hade blivit magsjuk i förrgår. Men jag kämpar på.

I helgen var jag och Lisa i Leiden, Holland, och hälsade på en kompis som också är på utbyte den här terminen (och densamma som övertalade mig att söka utbyte dagen innan sista ansökningsdag. God bless.) En vacker dag, när jag är frisk och ostressad, ska jag visa er bilder därifrån. Vi bodde i en otrolig lägenhet vi fick hyra via Airbnb, spenderade en dag i marijuanadoftande shoppingdag i Amsterdam och drack alldeles för mycket vin. Dagen efter sistnämnda kvällen hittade jag en film i min mobil, där Lisa och några australiensiska tjejer dansar på ett otroligt sexigt sätt till Justin Biebers 'Sorry' på handfaten på klubbens toalett. Ska be Lisa om tillåtelse att lägga upp den här, men gissar på att det blir ett nej tyvärr.

Nu stormade massa skrikande personer in här och satte igång en öl- och brädspelskväll. As.

Bild: Om ni känner för att sympatiplugga lite modala verb. 

En såndär söndag

Hej bloggisen,

Här trummar lifvet på. Jag har kommit in i en bra avvägd vardagslunk; med någon typ av förutsägbarhet som jag behöver för att vara en någorlunda stabil människa, men samtidigt inte FÖR vardagslunkig då ingen dag egentligen är den andra lik.

Just nu sitter jag på Backstay med min Uppsalakollega Lisa, som jag hängt med i ett dygn nu. Halva dygnet har vi spenderat på att kolla Twin peaks och äta mango i min säng, och resten av dygnet med att sitta här. Backstay är caféet på ett vandrarhem som ligger centralt, och även vårt stammisställe. Det finns något härligt i att se folk från världens alla hörn komma och gå, men själv sitta i sitt favorithörn med sitt färska mintte och banankaka. (Man får alltid en banankakesnutt till kaffet/tet som är väldigt äcklig, men man äter den ändå. Jag har ibland tänkt att om alla gemensamt bara slutade äta dem så skulle personalen märka att de alltid ligger kvar på brickan och förstå att ingen vill ha deras banankaka. Men som med alla stora förändringar så måste man börja med sig själv, och jag åt precis upp min banankaka. Idag igen).

Min tisdagslektion i Bryssel är inställd, vilket känns bra. Många har hört av sig och frågat hur läget är i Gent, och trots närheten till Bryssel känns det lugnt här.

Den senaste veckorna har temperaturen sänkts med tusen grader per dag. Igår haglade det. Här kommer en RIP-värme-och-sol-bild från inte SÅ länge sen, när jag och Lisa firade att det var fredag med varsin Meat lover eller Meat monster eller vad det hette på det som ryktas vara Gents bästa hamburgerställe, Ellis gourmet burger. (Det var innan jag besätmde mig för att bli 75%-vegeterian).

 

 

Puss och kram och puss och ta hand om er och varandra. Det är viktigt.

 

 

Inget inlägg om en båttur på en kanal

Igår dödades minst 120 personer i Paris, och 42 i Beirut. Obegripligt, ogreppbart.

Det är mycket som händer i mitt huvud denna morgon.Jag tänkte skriva ett inlägg om en båttur vi tog på en kanal häromdagen, men det känns omöjligt idag.

Vi är i en tid där världen runtomkring oss svajar på ett sätt som är helt oerhört. Enorma mänger människor i rörelse världen över. Lidanden, katastrofer, kaos och död. Och allt pågår så nära men ändå så långt bort. Världen brinner, stormar, förstörs, så mycket ondska och orättvisor florerar på så många ställen. Men i mitt rum på Ottergemstesteenweg är det tyst och stilla.

När hösten kom till Bryssel

Jag är så kär idag. I löven, färgerna, ljuset, lugnet.

Besök på ett bryggeri

Öl öl öl ölölöl ölöölölö ölölölö öl. Öl.

I mitten av ett belgiskt, lesbiskt svartsjukedrama

Igår hamnade jag på ett så kallat gay party vid namn Playground. Det var kul och roligt. Även om jag hade förväntat mig lite mer Beyoncé och lite mindre house. Och lite mindre drama.

En kall en

Matbloggsinlägget

JAG ÄR KULTURELL OCH MED LÄGENHET

Gillar du opera? Gillar du spoilers? Gillar du sex? Är svaret ja på minst en av dessa så LÄS

Syndicate content