FÖRSTA BLOGGINLÄGGET

Halledudane mig. Så var man bloggare. Att inleda min bloggkarriär med ett uttryck jag aldrig i mitt liv har använt känns lite märkligt, men okej.

Jag sitter just nu i ett litet litet rum i en temporär lägenhet en snutt söder om Gents stadskärna. Här följer en lista med bra grejer med det här rummet:

1. Jag får bo här.

Här följer en lista med dåliga grejer med det här rummet:

1. Det är litet .
2. Fönstret går inte att stänga helt så det är kallt även om jag sover med byxor och tröja.
3. Snutten det ligger från Gents stadskärna.
4. Det har en våningssäng.
5. Det har en våningssäng som knarrar.
6. Jag misstänker, på riktigt, att det har vägglöss. Sänglöss? Jag har 27 bett över hela kroppen och har inte skymtat en enda mygga. Lever ens myggor i september? Kan någon svara på det? 

I övrigt är läget bra. De första dagarna har varit fina men intensiva och lite skakiga. Jag har alltid varit dålig med förändring, och har under dessa dagar ofta ställt mig själv frågor som: Vad gör jag nu? Vad är det där? Vem är jag? Varför är jag? och så vidare. En smart grej för en person som hanterar förändring mindre bra är väl att skaffa till exempel boende i förväg, tänker ni. Ja jo, det kan man ju verkligen tycka. 

En liten introduktion till detta bloggeri: Jag heter Nathalie. Jag befinner mig i Gent. Gent befinner sig i provinsen östflandern, i Belgien. Jag kommer under terminen att skriva här lite då och då, och tanken är att ni ska kunna följa min utbytesresa! Jag har i Uppsala läst samhällsvetenskapliga programmet, media och kommunikation, och kommer här att läsa... lite av varje. Mer än så får ni faktiskt inte veta nu, för i ärlighetens namn jag vet knappt mer själv. Om två veckor får vi veta vilka kurser vi ska läsa, och under tiden får vi gå runt lite som vi vill på olika föreläsningar på olika fakulteter och känna efter, och se om vi uppfyller kraven på förkunskap/utbildning som lärarna har. Allt är mycket luddigt och vi är ganska förvirrade hela bunten. Men det ska nog klarna upp. Mer om det en annan gång. 

Nu känns det lite omständligt att gå igenom de senaste dagarna i detalj, och jag är trött efter gårkvällens ölpubcrawl, så jag gör som så att jag låter de få bilder som ligger i min iPhone tala för sig själva (kompletterade med en liten text). 

 

Infomöte för alla utbytisar

 

Min nametag som jag går runt med om dagarna. Haha närå.

 

En vanlig mataffär och det som finns på, och innanför, allas läppar här: öl. 

 

När jag var och hämtade ut mitt studentkort så fick jag en penna i välkomstpresent. "Men det är ju bara två sudd" sa jag till tjejen i kassan. Då förklarade hon att Gents universitets motto är som står på pennan. Och att jag måste "dare to think" för att lyckas lista ut hur man använder den.

 

Lite senare gick vi på en guidad city tour. Ovan ser ni karaktäristiska färgglada Gent-hus.

 

Ett före detta mentalsjukhus.

 

Dare to thinkndfwdjfjhernfd

 

Toaletten i lägenheten där jag uppehåller mig. Enligt min roomie har han inrett den *ironiskt*.

Här stod jag strandad i en halvtimme på väg hem, under ett litet litet tak. Bilden gör inte regnet rättvisa, det var ett MASSIVT regn. Det regnar tydligen helt oerhört mycket här. Jag tror att det åtminstone har duggat minst en gång om dagen sedan jag kom hit. 

Jag fortsätter min promenad. På vägen möter jag en svanfamilj, blir lycklig av kontrasten till tegel och asfalt som mitt synfält präglas av om dagarna, och kvider"hejjj svanisar!"

Här går en svan till attack mot mig på ett väldigt aggressivt sätt. Fick ta en omväg hem.

Erasmus-fest med tre miljarder utbytesstudenter som alla vill köpa öl i baren.

Haha, när jag nyss frågade roomien om hjälp med att beskriva Gent i det här inlägget funderade han ett tag och sa: "Hmm.. I hate my room. It's raining all the time....I am super paranoid and think I have bedbugs even though it's probably mosquitoes. Everything sucks". Med det ville han nog göra en poäng av att jag är lite för negativ. MEN även om bilderna ovan präglas av en del negativitet, och kanske till och med ilska, så måste jag faktiskt säga att det är en riktigt fin stad jag har hamnat i. Här kan man verkligen va. Vissa delar är helt otroligt fina, med vacker arkitektur vid kanalernas kanter, och stadens *feeling* är härlig med mycket studenter och aktiviteter. Turistböckerna beskriver Gent som "Historical without being fossilized, small without being provincial, and lively without being boisterous". Och det kan jag nog skriva under på. 

För att avsluta på god ton delar jag här en snap från en otrolig pubrunda där vi fick smaka sex olika sorters öl på sex olika pubar.

 

Så. Enligt Bloggeri 101 så tänker jag nu lägga ut några KROKAR som ska locka er att komma tillbaka hit, till mitt blogg-frö. 

HUR ska det gå med att hitta någonstans att bo? KOMMER det fortsätta regna lika mycket? ÄR betten från löss eller myggor eller från någon helt annan? 

Hej sålänge!