Pygmalion

Novell. Billy Grundström kom på andra plats i Ergos novelltävling med sin novell om en ovanlig, obesvarad kärlek.

"Uppsalakidnappningen" lider av brist på lidande

"Avfärdar man ett verk enbart för att det skämtas om något som man ”inte får skämta om” är det helt enkelt fråga om slapp whiteboard-kritik." Läs mer

HT -17

Vinnare! "Och vi var i studentens lyckliga dagar, vi tog oss upp ur sängarna till slut, skramlade iväg på cyklarna till våffelbuffé på ÖG och det gick fortfarande att sitta i solen och den värmde, den värmde när du såg på mig och skrattade och våfflorna la sig i min mage som mjuka dun." Ergos novelltävling 2018 är avgjord! Läs vinnarbidraget skrivet av Nadja Gollbo.

Inflationen i känslovalutan

"Den ilska och kritik vi faktiskt riktade mot presidenten har på grund av åsiktsinflationen devalverats. Vi skriker för öron som blir dövare och dövare." Läs mer

The Surgery

Short story. "Behind wooden platforms, spiraling from the floor to meters up above, white men dressed in black suits stand looking down at her as they whisper and murmur in each other’s ears. Their whispers are waves crashing against rocks, so loud they make mummified kings and queens turn in their graves."

Fall

Skräcknovell. "Han skrek. Förskräckta människor framför honom vrålade av ren chock, människor bredvid honom ropade på instinkt efter ambulans. Han brydde sig inte. Han skrek delvis över ben som krossats, men framförallt över förhållanden som aldrig skulle bli av."

Hems(k)läpet

Novell. "Jag rör mig så ljudlöst jag kan mot dörren och kikar försiktigt ut i rummet genom den smala glipan mellan den olåsta badrumsdörren och dess list. Han står kvar där inne, framför min spegel. Det är kolmörkt och dunkelt, men det är tveklöst han."

En av dina egna

Vinnare. "Människor försvinner och det har de gjort i alla tider. De förtvivlade. I ett ventilationssystem, i en källare. Sakta glöms de bort. Det är inget konstigt med det." – Läs vinnarbidraget i Ergos novelltävling 2017!

Syndicate content