”Om saker ska bli bättre måste vi agera”

"Om du är för optimistisk så tänker du att du kan luta dig tillbaka och låta allt lösa sig av sig självt. Om du är pessimist så tänker du att det inte spelar någon roll vad du gör." Läs mer

En ofrivillig dansk patriot och kärleken

Novell. "Utgörs han penis av 7 centimeter kallt blått polskt stål eller har han en helt normal kuk? Jag blev mer och mer övertygad om att hon tänkt just dessa tankar och jag ville ge henne alla svaren."
Jakob Hellström kom på fjärde plats i Ergos och Studentbokhandelns novelltävling.

Dagboken

Novell. "Tänk att jag, en av fyrtiofem med över tretusen reserver, fick äran att bli din elev. Jag tror på ödet. Den som säger emot har inte sett dina ögon." Alice Pettersson hamnade på tredje plats i Ergos novelltävling med sin berättelse om en student som blir kär i sin lärare – och går lite för långt.

Pygmalion

Novell. Billy Grundström kom på andra plats i Ergos novelltävling med sin novell om en ovanlig, obesvarad kärlek.

"Uppsalakidnappningen" lider av brist på lidande

"Avfärdar man ett verk enbart för att det skämtas om något som man ”inte får skämta om” är det helt enkelt fråga om slapp whiteboard-kritik." Läs mer

HT -17

Vinnare! "Och vi var i studentens lyckliga dagar, vi tog oss upp ur sängarna till slut, skramlade iväg på cyklarna till våffelbuffé på ÖG och det gick fortfarande att sitta i solen och den värmde, den värmde när du såg på mig och skrattade och våfflorna la sig i min mage som mjuka dun." Ergos novelltävling 2018 är avgjord! Läs vinnarbidraget skrivet av Nadja Gollbo.

Inflationen i känslovalutan

"Den ilska och kritik vi faktiskt riktade mot presidenten har på grund av åsiktsinflationen devalverats. Vi skriker för öron som blir dövare och dövare." Läs mer

The Surgery

Short story. "Behind wooden platforms, spiraling from the floor to meters up above, white men dressed in black suits stand looking down at her as they whisper and murmur in each other’s ears. Their whispers are waves crashing against rocks, so loud they make mummified kings and queens turn in their graves."

Fall

Skräcknovell. "Han skrek. Förskräckta människor framför honom vrålade av ren chock, människor bredvid honom ropade på instinkt efter ambulans. Han brydde sig inte. Han skrek delvis över ben som krossats, men framförallt över förhållanden som aldrig skulle bli av."

Syndicate content