Två kronor avgjorde mitt val

Fredagskrönika. "Problemet var att ju mer jag läste på, desto veligare blev jag. Valfrihetens paradox– ju fler val du har desto svårare blir det att välja– överrumplade mig."

FOMO skapas inte av tovad ull

Fredagskrönika. "Kanske ska man inte duka fram en buffé om det man har att bjuda på är en torr ostskalk och lite burkar med diverse inläggningar som blivit över efter kylskåpsrensningen. Eller är det mina förväntningar som är orealistiska?"

Stryk stigmat mothårs

Krönika. "Om vi agerar mothårs mot de sociala normerna kan vi sakta men säkert dissekera stigmat." Johanna McCormick om att synliggöra psykisk ohälsa.

Trä-Hitlers upprättelse

När då var nu. "Av alla de rykten som cirkulerade om vår träslöjdslärare var det dock bara ett jag faktiskt fick bekräftat: Trä-Hitler log bara en gång om året.
På sista lektionen innan sommarlovet. "

Vi måste prata om solmustaschen

"På bylinebilden här intill har min proffsiga kollega flyttat ett stycke av min panna till området ovanför munnen. Tyvärr är formatet homo sapiens sapiens ännu inte kompatibelt med Photoshop." Läs mer

Valborg i Uppsala

"Men väderguden som styr allt,
han gjorde så att det blev kallt.
Så ta ditt pick och pack och gå,
ty nya fester väntar då." Läs mer

Vad är väl en bal på nationen?

Mellan matos och medaljer. "Förmodligen blir detta sista gången för mig som nationsengagerad – en termin som klubbverkare räckte mer än väl."

Visdomsord från valborgsgurun

"Tänk om allt blir fel, och det dröjer ett helt ÅR tills du får chansen igen?" Läs mer

Forsränning och finska exporter

"Det ger liksom inte samma tyngd att skriva att Champagnegaloppen introducerades samma år som Markoolio föddes." Läs mer

Drömmen om att vara en människa bland vänner

Krönika. "Jag störtdyker mot marken vid Uppsala kyrkogård och dansar bort som en amerikansk skönhet mot Eko-parken."

Syndicate content