Bakåtsträvare with a cause

Fredagskrönika. "För att inte tala om alla de gånger man fått resa sig och gå kanske uppåt tre meter för att komma till knappen – vad kan inte hinna hända på den distansen? Halkolycka? Livskris? Knivmord?" Lina Svensk känner en signad glädje över den nya lampsituationen i hemmet.

Att fira jul som marxist: en förutsägelse

"För barnens skull har vi tomte. Han dricker glögg och rasslar melankoliskt med sina kedjor (vår tomte är vänster, han har kedjor)." Läs mer

En 25-årig stofils bekännelser

"Det måste förstås vara oerhört bekvämt och lockande att plötsligt ha ett gyllene litet ord på sex bokstäver som förklarar alltifrån dålig kondis, sömnsvårigheter, sträckningar, oväntade fisar och kvällströtthet." Läs mer

Etikettens välsignelser och förbannelser

Fredagskrönika. "För så här i efterhand är jag inte säker på om det faktiskt var mitt underliggande karaktärsdrag som fick större inverkan på mitt beteende eller om det var min identifikation med etiketten introvert som gjorde det."

God things happend to God people

Krönika. "Kassörskan såg på mig som om jag var Ben Affleck i Batman fast bra. Allt var sådär fridligt och fint som det nog bara kan vara på Hemköp i november."

Den sista nationen

Fredagskrönika. "I en föränderlig och växande stad behövs stabila kommersiella mötesplatser dit man går för den där sista jätteonödiga ölen precis som man alltid har gjort. Den typen av krogar kvalar sällan in i White Guide."

Toaletten i Madison County

"Skräckslaget ser jag framför mig skitrester som ringlar sig ner genom väggarna som lömska ormar. Jag trycker på pausknappen och hoppas att den är detonatorn till en bomb som kan spränga hela byggnaden i luften." Läs mer

En baguette under armen och hundskit under skon

Krönika. "Det är ju rätt idylliskt att sitta långa, sena timmar och plugga till strökurserna i politisk teori på något mysigt, litet franskt café. Eller ja, åtminstone om du kan klara dig med ett bord stort som en tallrik och en servitör som stirrar på dig som om du bajsat på golvet när du plockar fram och viker upp datorn."

Halloween som ”Sam”

Krönika. "Det finns såklart en risk att jag (som förra året, ledsen emoji) inte blir bortbjuden och att det hela slutar med att jag vildögd, halvnaken och med klantigt påklistrat katthår (som fullkomligt yr) springer runt i min stackars lägenhet"

Svenskt kaffe och en knäckebrödssmula

"Att söka visum via landets hemsida är en större utmaning än att ta sig igenom Platons samlade verk. Men jag lyckades. Jag lyckades med alltihop." Läs mer

Syndicate content