Pygmalion

Novell. Billy Grundström kom på andra plats i Ergos novelltävling med sin novell om en ovanlig, obesvarad kärlek.

"Uppsalakidnappningen" lider av brist på lidande

"Avfärdar man ett verk enbart för att det skämtas om något som man ”inte får skämta om” är det helt enkelt fråga om slapp whiteboard-kritik." Läs mer

Två kronor avgjorde mitt val

Fredagskrönika. "Problemet var att ju mer jag läste på, desto veligare blev jag. Valfrihetens paradox– ju fler val du har desto svårare blir det att välja– överrumplade mig."

En turné som flyter

Rhymes. Fyrisån är både plats för deras turné och namnet på Rhymes nya singel. Vatten är gränslöst och passar därför bra för deras antirasistiska budskap, menar Rhymes.

FOMO skapas inte av tovad ull

Fredagskrönika. "Kanske ska man inte duka fram en buffé om det man har att bjuda på är en torr ostskalk och lite burkar med diverse inläggningar som blivit över efter kylskåpsrensningen. Eller är det mina förväntningar som är orealistiska?"

HT -17

Vinnare! "Och vi var i studentens lyckliga dagar, vi tog oss upp ur sängarna till slut, skramlade iväg på cyklarna till våffelbuffé på ÖG och det gick fortfarande att sitta i solen och den värmde, den värmde när du såg på mig och skrattade och våfflorna la sig i min mage som mjuka dun." Ergos novelltävling 2018 är avgjord! Läs vinnarbidraget skrivet av Nadja Gollbo.

Etiska dilemman i subtil gestaltning

Film. "Det är en stillsam kontrollförlust som gestaltas med återhållen förtvivlan och passion av Emma Thompson."

Barnförbjuden Bertbok i Uppsalamiljö

"Det är alltså superkrystat, liksom all fars, humorn är hit-and-miss och rollfigurerna är stereotypa, för att inte säga platta. Det hör i och för sig kanske till. Men handlingen hade tjänat på att vara tajtare." Läs mer

Hängivenhet och starka låtar

Musik. "Hängivenheten till musiken och livet på vägarna lyser igenom i varje ton på ”Each bend I pass” och det är främst den som gör att The Bland sticker ut."

Genombrott att vänta för Arsadi

Musik. "Att redan två år efter att ha bildats ha ett så färdigt sound som uppsalabandet Arsadi har är ovanligt. Att dessutom lyckas förmedla det så fint som på debut-ep:n ”Vivid colours” är nästan sensationellt."

Kul med kidnappning?

Film. Hur gick tankarna när regissör Anders Skog bestämde sig för att göra film om kidnappningen av en uppsalastudent?

Handfasta verktyg för framtiden

Bok "Det som gör boken tidlös är istället att den ger sina läsare konkreta tankeverktyg och tips: så här kan du hantera din omgivning."