Foto: Spoketikoket.com Spöket i köket är ett tiomannaband med Uppsalabördige Nisse Blomster som kapellmästare. Med senaste plattan ”Den nya spisen” har de blivit nominerade till årets nykomling på Folkmusikgalan.

Liveenergi på gott och ont

Spöket i köket
Den nya spisen
(Gammalthea records)

I en intervju i Lira musikmagasin berättar medlemmen Albin Lagg att debutalbumet i stort sett är inspelat live. Det hörs på gott och ont. Att få med liveenergin från ett band som blandar storbandsjazz med kanadensisk folkmusik och skapar ett svårslaget drag är förstås en bra sak, men samtidigt låter det ibland väl oarrangerat och rörigt. Många av låtarna hade vunnit i både dynamik och nyans på att de olika instrumenten framträtt tydligare och inte samtidigt.

Spöket i köket är ett tiomannaband med medlemmar utspridda i hela Sverige och Danmark och Uppsalabördiga Nisse Blomster som kapellmästare. På debutalbumet blandas traditionella folkmusiklåtar, svenska visor och egna alster. Med sin egensinniga mix har de redan väckt uppmärksamhet i folkmusiksverige och är nominerats i kategorin årets nykomling på Folkmusikgalan. Spöket i köket är definitivt ett band att hålla ögonen på. Det bara att hoppas att de tar lite längre tid på sig med inspelningen av nästa album.