Annons
”Dani M är en artist som hänger med i utvecklingen och bjuder på ett sound som landar någonstans mellan Kendrick Lamars amerikanska västkusthiphop och svensk spjutspetspop som Lorenz.”
Foto: DaniMofficial.se

Nedskalat och fokuserat


Dani M
Hela livet
(Deadline recordings)
EEEE

Som helhet var Dani M:s debutalbum Min Grind som kom 2014 en rätt spretig historia där guldkorn blandades med mindre vassa spår och texterna spände från det privata till breda samhällsanalyser och konspirationsteorier. När Stenhagensonen är tillbaka tre år senare är det en klart mer fokuserad artist som gör det mesta rätt.
”Hela livet” startar med det blytunga öppningsspåret ”Stereotyp” som direkt sätter tonen. Dani M är en artist som hänger med i utvecklingen och bjuder på ett sound som landar någonstans mellan Kendrick Lamars amerikanska västkusthiphop och svensk spjutspetspop som Lorenz.

Även den här
gången växlar låtarna mellan popigare spår som ”Trender” och mörkare alster som klaustrofobiska ”Traphouse”. Skillnaden mot tidigare är att fokuset aldrig tappas bort och att texterna skalats ner till artistens personliga erfarenheter, vilket räcker bra. Dani M är en av svensk hiphops flitigaste gästsångare. Med ”Hela livet” kliver han fram som en av genrens tyngsta spelare även när han står på egna ben.


Annons

Annons

Läs mer

2023-04-14 11:36
ARSADI Introspections (EP)
2021-05-18 14:41
Uppsalagruppen Arsadi har tagit examen och är inte längre studenter, men musiken lever i högsta grad kvar. Tack vare…