Foto: Swing Kids"Uppsala – Göteborg tur och retur är producerad av de fyra Göteborgsproducenterna Lance-A-Lot, Partillo, Hofmästarn och Kapten Röd och liksom på tidigare släpp är det ett kraftigt varierat sound som växlar mellan hiphop, reggae och dancehall, men oftast hamnar någonstans mitt emellan."

Pricksäker text till varierat sound

LöstFolk
Uppsala – Göteborg tur och retur ep
(Swing Kids)

Med låtar som ”Aina älskar reggae” och ”Nya Sverige” har LöstFolk tidigare visat att de är lysande på att ta sig an allvarliga ämnen med humor och ett skönt baktaktsgung, vilket är ett utmärkt recept för att få folk att lyssna. Nya ep:n är inget undantag. Låtarna rör sig från partydängan ”Mörda ert sound” till ”Luftslott” med en pricksäker text om människor som lovar mer än de håller, till den politiska ”Ärkerival” och avslutas med den fina hyllningslåten ”Minnen”.

Uppsala – Göteborg tur och retur är producerad av de fyra Göteborgsproducenterna Lance-A-Lot, Partillo, Hofmästarn och Kapten Röd och liksom på tidigare släpp är det ett kraftigt varierat sound som växlar mellan hiphop, reggae och dancehall, men oftast hamnar någonstans mitt emellan. Ibland är det frustrerande att knappt hinna komma in i ett tillstånd innan det byts mot något helt annat, men det är bara att acceptera. Fördelen är att man får fest, bakisångest, allvar, humor, samhällskritik och en fyra – fem musikgenrer på en enda ep. Det händer inte så ofta.

ANDREAS JAKOBSSON