Skicklig bakgrundsmusik

Erikssons Rör & Stål
Det löser sig
Egen utgivning

Foto: Markus Eriksson"Gitarristen Magnus Eriksson har under många år varit bosatt i Norge, Danmark och Göteborg, men har nu flyttat tillbaka till hemstaden Uppsala och startade för snart två år sedan Erikssons Rör & Stål tillsammans med pedalsteelgitarristen Nicke Widén, basisten Erik Ojala och trummisen Daniel Olsson."

Jag vet inte om första låten ”Bill” refererar till den amerikanska gitarristen Bill Frisell, men de musikaliska likheterna mellan honom och Uppsalabandet Erikssons Rör & Stål är stundtals slående. Båda gör en jazzfusion med americana och country som huvudspår, vilket ger ett säreget uttryck.

Gitarristen Magnus Eriksson har under många år varit bosatt i Norge, Danmark och Göteborg, men har nu flyttat tillbaka till hemstaden Uppsala och startade för snart två år sedan Erikssons Rör & Stål tillsammans med pedalsteelgitarristen Nicke Widén, basisten Erik Ojala och trummisen Daniel Olsson.
Precis som hos föregångaren Bill Frisell handlar det om musik med små nyanser som skapar meditativa ljudbilder som är sköna att ha i bakgrunden. Och precis som när jag lyssnar på Bill Frisell önskar jag ofta något som då och då bröt av och skakade om. Även om det inte går att ifrågasätta upphovsmännens stora skicklighet.