Foto: Sara BroosDen Berlinbaserade sångerskan Andrea Schröder har ersatt Thåström i Sällskapet.

Mer Thåström önskvärt

Sällskapet
Disparition
BMG

Vad fan kom det ifrån?-effekten är överväldigande när Andrea Schröders mörka röst river loss i det inledande titelspåret och höjer Sällskapets uttryck från sidoprojektslunket till något på så blodigt allvar att det nästan blir obehagligt.
Sedan det självbetitlade debutalbumet 2007 har Sällskapet fungerat som ett fint sidoprojekt för Thåström och hans vapendragare Pelle Ossler och Niklas Hellberg. Ett sammanhang där man fått utlopp för de mer industrirockiga sidorna och som funkar bra som ett alternativ när abstinensen efter nytt Thåströmmaterial blivit för stor, även om Sällskapets musik inte nått i närheten av samma nivåer som sångarens senaste soloskivor.

Nu har Thåström hoppat av som permanent medlem och ersatts på sång av den Berlinbaserade sångerskan Andrea Schröder. Precis som Thåström är hon en fantastisk sångare, med en röst som klippt och skuren för mörka industribyggnader till ljudbilder och de borde gå ungefär på ett ut. Dock känns det som att hela projektet fått en nystart. Lite som när Zlatan lämnade landslaget. Höjdpunkten på ”Disparition” är dock när Thåström gästar låten ”L’Autostrada” och de två rösterna berikar varandra. Kanske läge för en comeback snart?