Foto: Josefine LarssonUppsalabröderna Staffan och Anders Ljunggren i Trummor & Orgel har skrivit, producerat och släppt albumet själva.

Musik att absorberas av

Trummor & Orgel
Indivisibility
Introspection/Birds will sing for you

Albumtiteln betyder odelbar och när man bara lyssnar på musiken är det lätt att få känslan av att bröderna Anders och Staffan Ljunggren är odelbara. Vid det här laget har de spelat så mycket ihop att de lär kunna läsa varandras tankar musikaliskt. Också Hammondorgeln och trummorna smälter ihop så fint att det knappt går att skilja dem åt, liksom pop-, jazz- och psykedeliainfluenserna, som knappt går att bena ut från varandra.

Nya albumet har tillkommit helt utan inblandning från någon utomstående. Uppsaladuon har både skrivit, producerat och släppt albumet själva. Jämfört med de senaste släppen har de elektroniska inslagen tonats ner något, samtidigt blir deras säregna sound hela tiden mer utpräglat. Det som flyttar dem bort från de självklara 60-talsreferenserna, oundvikliga med Hammondorgelsoundet. ”Indivisibility” är ett album som funkar både som bakgrundsmusik och som något att helt absorberas av och drömma sig bort i.