Foto: Mattias Larsson, Live Nation”Uppsalabandet Mares startade som ’en rolig grej’när medlemmarna gick på Rosendalsgymnasiet för fyra år sedan”.

Medryckande pop på Mares debut

Mares
Rock ’n’ roll will never die (EP)
Hybris

Uppsalabandet Mares startade som “en rolig grej” när medlemmarna gick på Rosendalsgymnasiet för fyra år sedan, men växte till något mycket större när första singeln ”Allt du gör och att du finns” lades upp på Spotify för att kompisarna skulle kunna lyssna på den i mobilerna. Den medryckande låten klättrade på listorna, hade snart miljontals lyssningar och bandet fans över hela landet.

När nu debut-ep:n släpps är de redan ett etablerat liveband med ett fullspäckat konsertschema och den avskalade indieestetiken från de första singlarna har bytts ut mot ett maffigt popsound. Kvar är det naiva uttrycket och känslan för medryckande popmelodier, som garanterat kommer säkra bandets fortsatt segertåg genom landet. ”Rock ’n’ roll will never die” saknar något spår med det där självklara draget hos de två stora succéerna ”Allt du gör och att du finns” och ”Cyklar ni så springer jag” men visar att Mares är här för att stanna.