Annons
Arsadi, som nog hunnit spela på majoriteten av Uppsalas nationer vid det här laget, gör en svängig popmusik med ett tydligt funkgroove.
Foto: Pressbild

Genombrott att vänta för Arsadi


Arsadi
Vivid colours (EP)
Egen utgivning
EEEE

Att redan två år efter att ha bildats ha ett så färdigt sound som uppsalabandet Arsadi har är ovanligt. Att dessutom lyckas förmedla det så fint som på debut-ep:n ”Vivid colours” är nästan sensationellt. De fyra låtarna känns som något man kunde ha hört rulla på MTV med en avskalad video i svartvitt för 25 år sedan och helt modernt på samma gång.

Arsadi, som nog hunnit spela på majoriteten av Uppsalas nationer vid det här laget, gör en svängig popmusik med ett tydligt funkgroove. Men influenser hörs även från genrer som reggae, indierock och soul och den breda influenspaletten ger ett djup som är ovanligt i popmusik med en så snygg yta som Arsadis. Mest utmärkande är dock svänget som på kort tid gjort fyramannabandet till en populär liveakt och som får mig att komma på mig själv med att sitta och gunga framför datorn medan jag skriver. Att Arsadi inte skulle få ett genombrott de närmaste åren känns osannolikt.


Annons

Annons

Läs mer

2023-04-14 11:36
ARSADI Introspections (EP)
2021-05-18 14:41
Uppsalagruppen Arsadi har tagit examen och är inte längre studenter, men musiken lever i högsta grad kvar. Tack vare…