Annons

Harvard avbryter fotbollssäsong efter skandal


Sedan 2012 har en så kallad ”scouting guide” via en epost-server cirkulerat bland spelarna i det prestigefyllda amerikanska universitetet Harvards herrfotbollslag. I ”guiden” hade damfotbollslagets förstaårsstudenter (recentiorer) rangordnats baserat på deras utseende och antagna sexuella preferenser och beteende. Tidigare har man trott att listan endast skapades och delades bland 2012 års herrlag, men studenttidningen The Harvard Crimson har uppdagat att liknande rankinglistor har fortsatt spridas fram till och med 2016.
Universitetsledningen beslutade därför i början av november att avbryta herrarnas fotbollssäsong som straff för deras opassande beteende, vilket innebär att laget missar chansen att fortsatt delta i The Ivy League championship. En del klagomål har hörts på Harvards campus från studenter som tycker att det är orättvist med kollektiv bestraffning för laget och att endast de som var inblandade i skapandet och spridandet av guiden borde stängas av.


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…