Annons
Enligt representanter från facket är möjligheterna att påverka situationen med den mobbande personen begränsade.
Foto: Wikimedia commons/Sebastian F

Mobbningslarm i Örebro


Trakasserier ska ha pågått i mer än tio år vid Örebro universitet, larmar personal.

Ett flertal anställda i en arbetsgrupp vid Örebro universitet vittnar om trakasserier och hot från en person i ledande ställning. Detta ska ha pågått i minst tio år.

– Det finns ett mönster av systematisk psykisk misshandel i den här arbetsgruppen, säger en av dem till Universitetsläraren.

Personerna uppger att de under de senaste två åren har larmat institutionsledningen och rektor men att trakasserierna ändå har fortsatt.

Den fackliga representanten Jens Ekengren menar att universitetet bör utreda den utpekade personen en gång för alla, men uppger att fackets möjligheter att påverka situationen är begränsade.

– Arbetsgivaren är skyldig att utreda mobbning, men väljer också var ribban sätts och vilka förklaringar som accepteras. I värsta fall vill arbetsgivaren inte göra en grundlig utredning, och då har vi tyvärr ingenting att säga till om, säger Jens Ekengren till Universitetsläraren.


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…