Annons

Ett ögonblick…


… Caroline Baskin, student på apotekarprogrammet, som finns på plats vid Blodomloppet för att svara på frågor om hälsa och träning, tillsammans med andra medicinstudenter och EIT Health, det internationella konsortiet som arbetar för ett hälsosammare Europa.


Vad tror du att du kommer få för frågor?

– Jag hoppas att många kommer fråga om läkemedel och hur de påverkar träning, speciellt dopingklassade preparat. Sedan kan det förstås bli andra hälsofrågor också. I gruppen finns även läkar-,-sjuksköterske- och fysioterapeutstudenter.

nbsp;

Finns det lagliga läkemedel som är dopingklassade?

– Absolut. En del astmaläkemedel till exempel. Det kan bli problem på elitnivå. Jag tänker till exempel på Therese Johaug, som det skrevs om i samband med att hon använt dopingklassat läppbalsam.

nbsp;

Varför har du valt att ställa upp?

– Jag har vana av att vara studentambassadör och stå på mässor. Jag vill vara med och visa våra kommande yrkens viktiga roller inom vården och även marknadsföra yrkena. Samarbetet mellan olika studentgrupper är också viktigt, vi kan hjälpa varandra.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…