Foto: Wikimedia commons/ WrightmtMikrovågsugnar ska inte stå på golvet, tycker skyddsombudet.

Snart slutmikrat på BMC: s golv

Skyddsombudet har flera gånger påtalat att mikrovågsugnarna i ett pentry på Biomedicinskt centrum inte bör stå på golvet. Intendenten säger att problemet är på god väg att åtgärdas.

Terese Bergfors, skyddsombud på Biomedicinskt centrum (BMC) kontaktar Ergo eftersom hon vid upprepade tillfällen har påtalat att mikrovågsugnarna i ett lunchrum står på golvet, eftersom det inte finns tillräckligt med vägguttag där de egentligen ska vara.

– Det är skandal att studenter ska behöva mikra mat på golvet. Jag har fått till svar att de ”ska titta på det” men ingenting har hänt sedan i mars, säger Terese Bergfors.

Daniel Skogehall, intendent på BMC, menar dock att problemet kommer att lösas inom några veckor.

– Vi har beställt elektriker som ska installera åtta till nio nya vägguttag, vi har inga egna på plats så det måste gå genom fastighetsägaren.

Att det har dröjt så pass länge beror på ett långt sommaruppehåll, menar Daniel Skogehall. Han påpekar att det endast rör sig om fem mikrovågsugnar och att det finns många fler pentryn på BMC.

– Det är ingen jättekatastrof, det går ju fortfarande att äta där, säger Daniel Skogehall.

Innan mikrovågsugnarna flyttades stod de på en plats intill korridoren där studenterna hamnade i vägen för transporter. Man var då inte medveten om att elen inte skulle räck till om man flyttade mikrovågsugnarna till en annan vägg.