Uppsalas enda lejon, en älg på väg mot frysen och dinosaurier på export

I gömmorna. Fem miljoner föremål, så många finns samlade på Evolutionsbiologiskt centrum. Ergo fick en rundtur på området och träffade bland andra "Thunbergs lejon". En levande gåva från kungen som tyvärr inte trivdes speciellt bra i Botaniska trädgården där han fick bo då det begav sig i början på 1800-talet.

Det våras för cykelmek

På besök. Ergo besökte cykelverkstaden Kabyssen och fick tips om hur du själv kan rusta upp din cykel inför den annalkande våren.

Välkomnas hit, välkomnas hem

På plats. Ergo åkte ut till Arlanda för att välkomna Uppsalas nya internationella studenter.

Barn under studietiden – inte så omöjligt som man kan tro

Reportage. Alicia Heimersson har träffat Hanna Garberg och Rickard Engblom som blev föräldrar under studietiden och tagit reda på vilka möjligheter och rättigheter du har som student med barn.

Livet i andra hand – den omtänksamma sållningen

Bostad. Att söka bostad i andra hand kan vara ett sätt att komma runt kommunens och nationernas ofta långa bostadsköer som ny student. Daniel Fjellborg har träffat Gunilla Lindell och Hans Lähr som under många år hyrt ut delar av sina bostäder till behövande studenter.

Dags att sluta med "The blame game"?

Lärarutbildning. Det pratas om att många hoppar av. Samtidigt ska platserna på lärarutbildningar bli fler. Rätt väg att gå? Ergo har pratat avhopp, status och myter med några ämneslärarstudenter vid Uppsala universitet.

De kallar oss studenter

Reportage. I andra delen av reportageserien "De kallar oss studenter" får vi träffa civilingenjörsstudenten Susanna Wärmegård och juriststudenten Morgan Sjövall som delar med sig av sina bästa minnen från terminens inspark och tankar kring framtiden.

”Jag straffade mig själv när jag inte presterade”

Bli frisk. Hanna Johansson och Denise Strömquist drabbades båda av anorexi i tidiga tonåren. Nu försöker de hjälpa andra i samma situation genom sina egna berättelser som visar att det går att bli helt frisk.

Triss i sportengagemang

Svettigt. Dricka öl, slå på liten boll eller glida på is med sten. Det är några saker som studenter med sportintresse gör. Vi har träffat dem.

De kallar oss studenter

Reportageserie. I denna nya reportageserie kommer vi att följa fyra studenter från deras första stapplande steg in i Uppsalas studentliv, tills de är färdigutbildade akademiker (eller till deras avhopp?), med ett nedslag i deras tillvaro per termin. Vad tänker de? Vad oroar de sig över? Vem saknar de? Och vem blir en ny vän för livet? Det hoppas vi få svar på.

Syndicate content