Haps, haps, haps. Nu skal vi ha snaps.

Hoj,

Idag är jag tillbaka i Uppsala en sväng, innan jag fortsätter en snutt neråt i Sverige för hardcore julfirande. Promenerar just nu längs Drottninggatan och bloggar simultant. Man ska passa på när andan faller på. Och tiden. Jag har varit lite dålig på att blogga den senaste tiden, och har funderat på varför. Jag tror att det är att Gent har blivit vardag. Det känna inte som en utbytesblogg längre, för det är mitt liv nu. Eller ja, iallafall en månad till. Om två veckor åker jag tillbaka till Gent för att skriva mina exams i januari, och sen är det schlutt.

Det känns överraskande glatt att gå igenom staden. Mina steg är studsiga, ni vet. Min fina lilla stad. Trodde att det skulle kännas konstigt att vara tillbaka. Jag har faktiskt inte känt att jag har saknat Uppsala särskilt mycket, men nu inser jag att jag visst har gjort det. Haha, nu kom en kille fram och frågade mig if I have a pin, en såndär liten grej man sticker in i en iPhone för att få ut simkortet. Tilläggas kan vi stod precis utanför en Tele2-affär?

- Excuse me, do you have a pin? nbsp;
- A pen?
- A pin.
- A pen?
- A pin.
- A pen.
- No, a PIN to open my phone.
- Pin? No. But they can probably help you *pekar mot affär fem meter till höger*

Nu är det dags för lite juliga bilder från den senaste tiden i Gent.

Korenmarkt är som en stor plaza med restauranger och caféer och ligger i stadens historiska centrum, och det ser ut såhär i juletid. nbsp;(Pariserhjulet står inte alltid där.) Nu är det en julmarknad där som vi gick på strax innan vi åkte hem över julen. Ända sedan pariserhjulet installerades har jag drömt om att åka det. Mina vänner ville hellre dricka öl, så jag fick åka själv

.

Såhär såg det ut inifrån. Det var fint, men lite ensamt och störigt för det var en hög raspig röst som berättade om typ hjulets höjd och nån byggnad man såg och sånt. Först på nederländska, samma sak på franska och sist på engelska. Varv efter varv, kände mig lite hjärntvättad till slut.

Julig grej nr. 2: Jag, Mimmi och Lisa bakade lussebullar. När de jäste blev de tyvärr ganska deformerade. Min lussebullssnopp i mitten till vänster blev till tre pungkulor och Lisas kompletterande lussebullsfitta nere till vänster blev.. ja, kanske lite mer verklighetstrogen?

KAOS Här blev de först satta på en varm spisplatta av misstag, och brändes, och sedan tappade på golvet. Jag tog snabbt på mig min bloggarhatt och dokumenterade istället för att hjälpa till.

nbsp;

Julig grej nr. 3: Julmiddag med majoriteten av maten inhandlad från Ikea. Framförallt snapsen. Vi sjöng snapsvisor från Sverige, Finland, Ryssland, Tyskland, Franrike och Danmark. Här är lyrics till den danska:

Haps, haps, haps
Nu skal vi ha snaps

Jag avslutar detta inlägg med att önska er alla en riktigt god jul och god fortsättning, och med en realtidsselfie från tåget.

nbsp;