Välkomna

Då har en ny bloggare tagit plats i Ergos bloggteam, så jag vill passa på att välkomna er läsare till detta hörn av Ergo.nu.

Mitt namn är Valeria Kalhori och studerar på apotekarprogrammet vid Uppsala universitet. I slutet av januari packade jag ner 4 år av mitt studentliv i kartonger och flyttade från Flogsta tillbaka till Stockholm, min hemstad, för att påbörja mitt examensarbete.

I denna blogg kommer jag mest att skriva om hur det är att befinna sig mellan sista året som student och arbetslivet. Snart kommer ett skyddsnät på fem år att försvinna, vilket helt klart blandar upp en del känslor och tankar. Men för att det inte bara ska bli seriösa inlägg kommer jag även skriva om livet som student, vilket involverar en hel del roliga saker, bland annat hur man lagar mat på en tunn budget (visste aldrig att jag kunde vara så påhittig) och hur man hipsterodlar avokadoträd hemma.

För att lära känna mig lite bättre tänkte jag bjuda er på en kort lista om mig, redo? Då kör vi

Jag pratar genom att gestikulera mycket med mina händer och använder oftast superlativ för att beskriva saker. Eftersom jag är stockholmare så blir ord som ”dörr” och ”mörkt” uttalade som ”durr” och ”murkt”, däremot saknar jag det grova Lidingö i:et vilket jag är tacksam för. nbsp;
Jag lyssnar helst på poddcasts. Mina favoriter är P3 Institutet och Ångestpodden. Annars blir det spellistor på spotify.
Min mobiltelefon är alltid med mig, som en förlängd arm.
När jag lagar mat blir det oftast en pastarätt. Pasta = Livet lt;3
Om jag var ett djur skulle jag vara en panda De verkar vara så fridfulla.