Kantarellgryta med pasta

En av fördelarna med hösten är starten av kantarellsäsong För några veckor sedan befann jag mig i Strängnäs skogar på jakt efter kantareller och lyckligtvis kom jag hem med ca 1L kantareller i en påse. Som sagt älskar jag ju pasta och vad kan då vara bättre att använda dessa kantareller till än just det? Så här kommer ett recept på en kantarellgryta att ha till pastan.

Det du behöver är (för ca 4-6 portioner):
1st gullök
2 vitlöksklyftor
200-300g lövbiff
Kantareller (valfri mängd, jag använde nästan allt)
5dl vispgrädde
Kinesisk sojasås
Valfri pastasort (jag körde på penne-pasta)

Obs obs För att göra det vegetariskt välj bort lövbiffen alternativt ersätt med t ex sojafärs. För vegansk recept byt ut vispgrädden mot icke-animalisk alternativ.

Gör så här:
1. Borsta av kantarellerna och hacka de i små bitar. Stek de sedan i smör på medelvärme tills allt vatten försvunnit. nbsp;Låt sedan kantarellerna få vila på en tallrik.

2. Skär lövbiffen i små bitar. Hacka sedan gullöken och vitlöksklyftorna och stek de i matolja (jag använder rapsolja). När de har fått en fin gyllenbrun färg så tillsätt lövbiffen.

3. När lövbiffen nästan blivit genomstekt så tillsätt kantarellerna och stek några minuter ytterligare.

4. Häll i en skvätt kinesisk sojasås och efter någon minut i med vispgrädden. Salta och peppra efter egen smak och låt det puttra i ca 3-5min på medelvärme.

5. Servera med kokt pasta (och en knippe basilika om så önskas). Så himla gott