Annons
Annons
Vi tipsar om hur du gör februari lite mer uthärdlig.
Foto: Kollage: Lina Svensk och internet

Ergo tipsar


Korta dagar, pissigt väder, d-vitaminbrist – det är inte utan att man känner sig som ”Barnen från Frostmofjället” när man tar sig mellan hemmet och campusområdena i februari. Vi har hittat tre lite annorlunda aktiviteter du kan fylla månaden med när du inte studerar, sover eller super

Stickbio på Fyrisbiografen
En eller ett par gånger i månaden brukar Fyrisbiografen visa film med lite ljus på i salongen så att man ska kunna sitta med något handarbete samtidigt. Det kanske inte är läge att dra med din stora hink med pärlor och strykjärn för att pärla glasunderlägg med Super Mario-motiv, men för den som vill sticka, sy korsstygn eller knyta vänskapsband i sällskap med lite kulturell input är det perfekt.

Kommande stickbio i februari:
13/2 - If Beal Street Could Talk
27/2 - Woman at War

Retroastronomi
Nu när 2018 års bullshittrend med astrologi kanske snart är på dekis kan det vara skönt att påminna sig själv om att riktig vetenskap om universum och himlakroppar faktiskt är en grej. Stjärnklara tisdagskvällar har Uppsala Amatörastronomer visning i gamla observatoriet i Observatorieparken (den precis i anslutning till Ekonomikumparken/valborgsfirandets epicentrum). För 40 ynka kronor får du en miniguide till galaxen genom observatoriets gamla dubbelrefaktor (alltså ett ”teleskop” googlar vi oss till). Ingen förbokning kan göras då visningarna är helt avhängda på vädret.

Lajva kulturell
Någon torsdag i månaden arrangerar Uppsala konstmuseum Museum Bar i sitt café i slottet. Ja, vi vet, vi sa ”när du inte super”, men man behöver ju faktiskt inte förtära alkohol bara för att det är en bar. Museet erbjuder i alla fall en långt lugnare miljö än de flesta pubhak i stan (kanske för att folk inte orkar knata upp för backen?) och dessutom med lounge-DJ och en liten halvobskyr konsert eller något konstnärssamtal under kvällen för de som är intresserade.

Museum Bar i februari:
14/2 – Hypno-jazz (att bara yttra det ordet gör en ju ca 7 mer kulturell) med Goran Kajfeš Tropiques. DJ för kvällen är Patric Kiraly. Mer info finns på museets facebooksida.


Annons

Annons

Läs mer

2020-06-17 16:09
Planerar du snart att flyga igen? Konsument Uppsala informerar om vad som gäller kring ombokning, avbokning och…
2020-06-12 13:50
Getting a degree is hard enough as it is, but when you suffer from a mental disability it might seem almost impossible…
2020-06-05 13:36
Nya konsumentregler trädde i kraft 1 maj 2020 som bland annat påverkar ångerrätten. Konsument Uppsala förklarar vad det…