Annons
Annons
Cool drake
Nationerna anordnar aktiviteter som är nästan lika bra som det här kollaget.
Foto: Lina Svensk

Guldkorn på nationerna


Pub, klubb och fika – de flesta känner till den heliga treenigheten på nationerna. Vad kanske färre vet är att nationerna även anordnar andra aktiviteter och tillställningar som inte nödvändigtvis har med föda och baluns att göra. Vi har grävt fram några guldkorn.

Recce-TV-spelskväll
Onsdag 12 februari kl. 18 på Kalmar nation
Spelkväll för att lära känna andra reccar och nationsmedlemmar. Vad kan vara en bättre isbrytare än att spöa skiten ur någon i Mario Kart? Nä, just det – inget!

Pubquiz med tema fantasy
Tisdag 11 februari kl. 20-22 på Göteborgs nation
Vad är en roligare sysselsättning en vanlig sketen tisdagkväll i februari än ett pubquiz? Ja, det skulle väl vara ett pubquiz med tema. Göteborgs quiz med tema fantasy nästa vecka är redan fullbokat, men det ska enligt utsago finnas drop in-bord för de som missat att anmäla ett lag. Så se till att hänga på låset!

Lit club
Onsdagar jämna veckor kl. 17-18 på Smålands nation
Problemet med bokcirklar är att flera ofta inte har läst ut boken man ska cirkla. “Jag hade för mycket annat!”, “Jag har läst 50 sidor men kom inte in i den!” och “Jag har inte ens påbörjat den men jag tycker den verkar bra baserat på omslaget!” brukar det heta. Smålands nation har kommit på hacket att istället cirkla en novell. Nu finns inga ursäkter! Varannan onsdag diskuteras en novell (på engelska) ackompanjerat av fika i nationsbiblioteket.

Biblioteksnämndens bokcirkel
Tisdagar jämna veckor kl. 18.30-19.30 på Uplands nation
Rädd för smålänningar men ändå lässugen? Eller kanske bara pepp på en bokcirkel till? Även Uplands nation anordnar bokcirkel med fokus på kortare texter och dikter, men på tisdagar jämna veckor.

Uppsala Beer Pong Open
Lördag 22 februari kl. 13-22 på Snerikes nation
En heldag i ölpingisens tecken! En “sport” som knappast behöver någon närmare introduktion. Pingisbollar ska kastas, ölglas ska träffas, öl ska drickas. Finns även alkoholfria alternativ. Info om hur du anmäler dig till turneringen finns i facebook-evenemanget.


Annons

Annons

Board Games Tuesday Evenings
Tisdagar kl. 18 på Östgöta nation
Tröttnat på att spela Candy crush och MS Röj ensam hemma på kammaren? Ta dig ut IRL och spela riktiga brädspel mot riktiga personer!

Prova på-rep med V-Dalakören
Tisdag 11 februari kl. 18.30-21 på V-Dala nation
Nyfiken på körsång men osäker på om det är för dig? Nästa vecka på tisdag kan du provsjunga med V-Dalakören! Fika och mingel utlovas i pausen.

Fyrisbiografen med Kulturnämnden
Måndag 17 februari kl. 17-20 på Gästrike-Hälsinge nation
Kanske lever du för smal finkultur men saknar kompisar som delar din vurm? Byt ut dem för en kväll mot likasinnade! GH nation bjuder in till Dokumåndag: Frida Kahlo – Viva la Vida på Fyrisbiografen. För den som vill finns möjlighet att i efterhand diskutera filmen i GH:s pub. Vem vet, kanske hittar du en ny kompis du kan nörda järnet ihop med under framtida filmkvällar?

Karaoke
Torsdagar kl. 20.00 på Göteborgs nation
Ta med din dusch-rendition av “Let it go” och släpp ut den på scen på Göteborgs nation! Karaoke är inte så otäckt som man kan tro – de som ska sjunga själva sitter och är för nervösa för sin egen sång för att tänka på din prestation och resten är bara tacksamma att de inte är de enda som inte kan sjunga för fem öre. Karaoke-premiären på Göteborgs är redan ikväll, men oroa dig inte – det kommer finnas fler möjligheter framöver. Håll koll på deras facebookevent.

Filosofisk diskussionskväll om sekter
Onsdag 19 februari kl. 19.17-23 på Södermanland-Nerikes nation
Snerikes filosofiförening Demiratus bjuder in till filosofisamtal om allas vårt favoritämne sekter. Vem går med i dem och varför? Delta själv eller bara lyssna på vad som har potential att bli en väldigt intressant diskussion.

 

Har du tips på fler nationsevent du tycker folk borde känna till? Lämna en kommentar i kommentarsfältet!

Läs mer

2020-10-19 13:19
Kan ens ex verkligen kräva att man säljer den före detta gemensamma bostaden när man gör slut? Konsument Uppsala svarar…
2020-10-06 09:40
Att handla second hand är bra för både miljö och plånbok, men när det gäller konsumenträttigheter kan du som köpare…
2020-09-25 14:05
Panikångestattacker, lättare gympapass och nitiskt färgsorterade karameller – som tentamensvakt får du se mycket av hur…