Annons
Annons
Horoskop
Studenthoroskop á la Halloween
Foto: Ida Björkbäck

Studenthoroskop


Studenthoroskopet är tillbaka - denna gång på Halloweentema.

 

​​​

Väduren (21 mars - 19 april)
Som zodiakens mest rastlösa tecken riskerar du denna vecka att få ännu mer spring i benen då planeterna ställer upp sig för att bilda bokstäverna ADHD. Det kan leda till att ditt redan dåliga tålamod och starka impulsivitet förvärras, inte optimalt för tenta-p. Men frukta ej! Du kan nämligen samla all denna energi i en riktigt läskig halloweenutklädnad. 

Satsa på en klassisk sexig djävul, eller kanske en gruppkostym i form av svenska partiledare på debatt. Då får du en ursäkt att bråka hela natten lång, och dessutom intressant att se vilka nya koalitioner (haff) som kommer att bildas (sprakar det till mellan Ebba och Jimmie?).

 

 

​​​​​​Oxen (20 april - 20 maj)
Någon från ditt förflutna kan komma att göra sig påmind den här veckan. Det kan vara en dröm där en före detta kursare eller kanske ett gammalt stockenhaff dyker upp. Ta chansen och föreslå en höstpromenad längs med fyrisån innan de sista höstlöven faller av, det passar din jordnära karaktär. 

Som oxe kan du ha en tendens att vara rätt obrydd när det kommer till påhitt som halloween. Satsa därför på något med liten möda men stor effekt - ta på dig en sopsäck och var en påse skräp från valborg.

 

Tvillingarna (21 maj - 20 juni)
Kära tvilling, denna vecka är det dags att göra sig av med alla negativa energier och osunda vanor. Börja bojkotta foodora och ta dig till Ica väst för en riktig storhandling istället, både din mage och plånbok förtjänar bättre. Dessutom kan du spendera de sparade pengarna på en satsig halloweenutklädnad! 

Som tvilling brukar man bli anklagad för att ha dubbla personligheter. Även om det inte alltid nödvändigtvis stämmer kan du ta tillfället i akt och klä ut dig till Supersnällasilversara som förvandlas till Supersurasunksara.

 

Kräftan (21 juni - 22 juli)
Den här veckan är ett bra tillfälle att prova något annorlunda, kräftan. Testa en ny matlåda eller höj åldersgränsen lite på Tinder. Detta gäller även för halloween, där planeterna anser att du borde göra något nytt med utklädnaden i år. Det kan kännas jobbigt för en traditionalist som dig själv, men det kommer gynna dig på det större planet. 

Ta istället inspiration från din styrande planet Venus som gör dig till en riktigt hopplös romantiker. Prova att klä ut dig till den ena halvan i en parkostym, till exempel Stålhenrik, eller Pettson utan Findus, och satsa på att hitta din andra halva ute i dimman. 

 

Lejonet (23 juli - 22 augusti)
Som lejon är det lätt att vara lite för spontan och lättvindig med beslut ibland. Du vill ha kul, och det ska gå snabbt. Den här veckan kan du utnyttja denna rastlöshet genom att starta ett nytt projekt. Rensa ut garderoben, jobba ett pass på nation eller lär dig virka. Passa dig dock för att ta några stora finansiella beslut - vänta en vecka med att boka vinterns Åreresa. 

När det kommer till halloween är du den som allra helst vill vinna utklädnadstävlingen, vilket du har god chans till med din medfödda karisma. Förkroppsliga din inre superstjärna och gå som en supermodell från 90-talet med valfritt drogproblem.

 

Jungfrun (23 augusti - 22 september)
Den här veckan är ett bra tillfälle att reflektera över gången tid, kära jungfru. Passa på att tänka tillbaks på första gången du betalade 25 kr för en halv deciliter kaffe på campus eller råkade glömma anonymitetskoden till en tenta. 

Det kan även vara fint att koppla nostalgin till din halloweenutklädnad. Gå till exempel som Findus och leta efter Pettson, eller som någon annan favorit ur en barndomsserie. 

 


Annons

Annons

 

Vågen (23 september - 22 oktober)
Vågar är kända för att vara utåtriktade och duktiga på smicker. Den här veckan kommer dessa förmågor fungera bättre än någonsin då planeterna verkligen är uppställda för att gynna ditt sociala liv - omfamna därför omtentor istället för omfester, studierna är ett problem för ditt framtida jag. Skyll på stjärnorna om kursarna skulle fråga varför du inte dök upp på föreläsningen!

Utnyttja din sociala vecka tillsammans med din karismatiska personlighet och bjud in alla vänner att vara med på en gemensam grupputklädnad i form av best of svenska influencers.

 

Skorpionen (23 oktober - 21 november)
Det är din tid att skina kära skorpion! Vi är inne i skorpionsäsongen och trots att vi snart befinner oss i årets mest deprimerande månad har du the time of your life, åtminstone så långt det går i en tillvaro där man behöver ha på sig jacka på föreläsningen.

Du vet att du utstrålar mystik och det finns inget annat stjärntecken som anammar just halloween som du gör, och här finns det två vägar att gå med utstyrseln. Antingen något klassiskt, vare sig det är ett spöke eller en vampyr. Eller så klär du inte ut dig till någonting - din läskiga skorpionenergi är så pass stark just nu att folk kommer tappa andan bara av att vara nära dig som du är.

 

Skytten (22 november - 21 december)
Kommer du ihåg Sir Vääs? Precis som honom kan du denna vecka komma att känna av en tendens att vilja dra dig undan och gömma dig. Det är helt okej att ställa in snerikestisdagen för att kolla på en dokumentär om ormar på Animal Planet istället. Samtidigt närmar sig skyttens säsong vilken är din alldeles egna tid på året, så som för ditt andedjur Vääs kommer denna period av tillbakadragande snart att få sitt slut. 

Till dess kan du drömma dig tillbaka till enklare tider och klä ut dig till förra årets favoritsnackis, eftersom det inte finns något kul du kan vara från det här deprimerande nyhetsåret.

 

Stenbocken (22 december - 19 januari)
Stenbockar frodas under tentaperioder då ni är zodiakens mest driftiga och arbetsvilliga tecken. Men glöm inte bort att ha kul - belöna dig åtminstone med en chokladboll mellan föreläsningarna eller till tentaplugget. 

I och med att stenbockar brukar vara riktigt ambitiösa delar du stjärntecken med många framgångsrika personer. Beroende på din politiska övertygelse kan du sätta på dig en gul regnjacka och vara Greta, eller bli flintis och köra på Jeff Bezos. Om du är rädd för att det blir för kontroversiellt kan du alltid klä ut dig till dig själv och svara att du är Person of the Year 2023.

 

Vattumannen (20 januari - 18 februari)
Den här veckan kan det hända att du får känna dig extra speciell och unik då någon eller något kan komma att visa dig särskild uppskattning. Ett leende från din korridorscrush på campus, eller kan det till och med vara ett VG som ramlat in i Ladok? 

Det alla kommer förvänta sig av dig på halloween är att du är något jätteobskyrt som gör dig mest alternativ av alla, men det här året får du ta det steget längre för att lyckas. Använd omvänd psykologi - släng på dig ett lakan och låtsats som att du var för obrydd och cool för att vara något mer komplicerat än ett spöke.

 

Fisken (19 februari - 20 mars)
November är tufft mot oss alla men kanske speciellt mot dig, fisken. Du vill bara att allt och alla ska må bra och vara i harmoni, men så är inte fallet, och det kan komma att kännas extra frustrerande denna vecka. Men kom ihåg att du inte är statsminister eller allsmäktig Gud. Gör det bästa du kan för de närmsta i din omgivning, men prioritera dig själv och speciellt dina studier de kommande dagarna. Med rätt fokus har du goda förutsättningar att få en produktiv vecka. 

Som fisk kan du klä ut dig till vilken havstemad varelse som helst, allt från en bit laxsushi till en sjöjungfru eller en ölburk som flyter runt i Fyrisån.

 

 

 

 

Sofia Engelbrektson har dokumenterad erfarenhet av att spå i stjärnorna (ett mot alla odds godkänt gymnasiearbete på temat astrologi) och pluggar för närvarande en Politices kandidat i brist på en Astrologi kandidat från UU. Som ett typiskt lejon var det inte konstigt att Sofia fastnade för astrologi, eftersom lejon älskar att få prata om sig själva. Nu hoppas hon kunna använda sina förvärvade kunskaper för att hjälpa Uppsalas studenter att komma underfund med sig själva och varandra. Gör er redo för magiska sanningar från kosmos!

Läs mer

2024-07-03 10:46
På sommaren vill många lägga tid på annat än att stå i köket och sleva. Det ska gå lätt, snabbt och gärna både vara…
2024-06-17 12:21
Vet du inte vad du ska läsa under dina lediga stunder i sommar? Vissa föredrar en tummad pocket, andra en väl inläst…
2024-06-05 15:33
Studentpanelen från Psykologprogrammet på Uppsala universitet besvarar varannan torsdag vanliga studenthälsorelaterade…