Annons
Alla hjärtans dag
Ergo listar billiga och roliga dejter till Alla hjärtans dag.
Foto: Unsplash

Billiga dejter a la Valentine


Som student lider många av det ständiga dilemmat - unna sig något gott ibland eller ha pengar kvar hela månaden? Alla hjärtans dag är kommen och visst kan du och älsklingen - eller varför inte din fellow singelkompis - fira utan att spräcka hål på månadsbudgeten! Ergo listar de bästa billiga dejterna. 

 


Hemmadejten

Foto:Pixabay

Inte behövs det någon flott restaurang för en lyckad dejt! Tänk fredagsmys, fast mitt i veckan. Släng ihop någon trevlig men billig pasta, tänd lite ljus och slå på stämningsfull musik - it´s a date! Kanske tillåter till och med budgeten en flaska vin att dela på till maten eller en hemmagjord kladdkaka till efterrätt. Och vad funkar inte bättre än att efter middagen slå på någon cheesy rulle att mysa ner sig i soffan till?

 

 

 

 

Dubbeldejten

Foto: Emma Tapper

 

Vad är bättre än en dejt? Jo, en dubbeldejt! Ta konceptet från föregående punkt men bjud in ett annat trevligt par, alt. några andra trevliga singlar. Efter en gemensam middag är det kanske också läge att dra fram något sällskapsspel att gemensamt böja sig över. 

 

 

 

Promenad under stjärnhimmel

 

Foto:Unsplash

Varför komplicera saker? Det viktigaste är att du och din älskling får spendera kvalitetstid tillsammans, utan en massa distraktioner. På med kläder efter väder och planera ett promenadstråk där ni kan se vacker natur eller stjärnklar himmel. Under januari och februari finns också goda chanser att se norrsken. Bästa chans att se norrsken har du på en höjd, med blicken mot norr.

 

 

 

Sex på schemat

Foto: Unsplash

 

Denna punkt är kanske mindre kompatibel om du väljer att ha en dejt med en platonisk kompis. Men, hey, stay open minded!
För många är fysisk närhet och sex viktiga delar i en relationen och kan vara en del av det personliga kärleksspråket. Många gånger är det dock så att tiden eller orken inte finns i vardagspusslet. Sätt sex på schemat och avsätt en hel kväll för närhet och kanske även lite *blink blink “rajtan tajtan”. Kanske är detta det perfekta tillfället för er att utforska och prova något nytt med varandra, något som ni kanske fantiserat om. Det viktigaste; samtycke, ömsesidighet och ha kul!

 

Turista i Uppsala

Foto: Unsplash

 

Kanske har du bott i Uppsala någon termin, flera år eller hela ditt liv, men har du verkligen tagit dig tid att se Uppsala från en turists intresserade blick? Välj ut dina guldkorn och snöra på dig promenadskorna. Bland några av klassikerna finns såklart Uppsala domkyrka, Carolina Rediviva, Uppsala slott, Botaniska trädgården, konstnärsmuseet Bror Hjorts hus, Upplandsmuseet och Gamla Uppsala. 

 

 

 

Kreativ projekt-dejt!

 

Foto: Unsplash

Kan det vara så att du trivs som bäst med din significant other när ni slår era kloka huvuden samman för att uppnå ett gemensamt mål? Då kanske en bra dejt kan vara att avsätta tid för ett gemensamt projekt som ni brinner för. Oavsett om det är att äntligen ta tag i att skriva upp en hylla eller om ni målar ett kärleksfullt motiv på en mugg eller tygpåse till varandra så blir denna dejten lyckad när ni får både utmanas och växa tillsammans. Eller varför inte i sann Jack-och-Rose-Titanic-anda rita ett porträtt av varandra? 

Gå på Nation

Foto: Press/David Naylor


Visst är det alltid trevligt att ta en burgare och bärs på någon av Uppsalas studentnationer. “Vanliga” restauranger i all ära, men kostar de mer än de smakar i studentmått mätt? Unna er lyxen att få maten lagad - till ett bra pris! Är du mer sugen på en brunchdejt? Många av nationerna har brunch på helgerna. Eller varför inte maxa med burgare, bärs och brunch dagen efter?


 


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-18 09:22
KONSUMENTKOLLEN: Det här med abonnemang, mobiler och annan elektronik. Hur ska man tänka egentligen? Det gäller frågan…
2024-04-10 13:20
Studentpanelen från Psykologprogrammet på Uppsala universitet besvarar varannan torsdag vanliga studenthälsorelaterade…
2024-04-04 08:51
KONSUMENTKOLLEN. Vad är egentligen skälig hyra? Vad gör man om man hyr i andrahand och tror att man betalar för mycket…