Annons
Kultur
Kulturtips inför helgen - på tema sex och kärlek.
Foto: Pixabay

Kulturtips för Alla hjärtans dag-helgen


Inget planerat för helgen? Vill du fortsätta veckan på temat Sankt Valentins alldeles egna dag? Här kommer fem tips på innehåll som du kanske har missat - på tema sex och kärlek. 

Dumma människor (Podd)  
Med avsnitt som “Magnifikt sex”, “Ta en kyss” och “Sex sätt att lyckas på Tinder” är podden Dumma människor klockren lyssning i anslutning inför ~kärlekens alldeles egna dag~. Journalist Lina Thomsgård och psykolog Björn Hedensjö diskuterar varje vecka mänskliga beteenden och psykologiska fenomen på ett lättsamt sätt, med avstamp i vetenskapliga rön och forskning. Intressant, allmänbildande och roligt. Populärvetenskap när den är som bäst! Är du trött på allt som har med kärlek att göra? Det finns en stor mängd avsnitt på andra teman. Ergo kan rekommendera exempelvis “Men säg det då fegis” om ghosting och “Tysnad, tassande och tunga suckar” om passiv aggressivitet, ifall du vill konsumera något helt oromantiskt. 

Naket: Hans mest intima (Bok) 
I Åsa Kalmérs bok står den manliga sexualiteten i centrum. Efter år av liknande böcker där kvinnlig sexualitet får ta plats så intervjuas här ett tjugotal män i åldrarna 26-95 år om allt från fantasier och rädslor till relationen till den egna kroppen. Intressant inlägg i den pågående mediala dialogen om kvinnlig sexualitet och kroppsuppfattning. 

Poor things (Bioaktuell film)  
Oscarsnominerade biofilmen Poor things, med Emma Stone och Mark Ruffalo i huvudrollerna, är en utforskning av sexualitet, mänsklighet och det absurda. Frankenstein möter Sex Education i denna feberdröm till film. Kanske något att se på Alla hjärtans dag-dejten? 

I vår herres hage (Serie) 
Trött på absolut allt som har med romantik och sex och Alla hjärtans dag att göra? Rimligt. Men vem gillar inte söta djur och engelsk landsbygd? Godhjärtade veterinärer i varierande ålder, som balanserar jobb och privatliv? 40-talsestetik? Serien I vår herres hage på SVT har någonting för alla. 
 


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-18 09:22
KONSUMENTKOLLEN: Det här med abonnemang, mobiler och annan elektronik. Hur ska man tänka egentligen? Det gäller frågan…
2024-04-10 13:20
Studentpanelen från Psykologprogrammet på Uppsala universitet besvarar varannan torsdag vanliga studenthälsorelaterade…
2024-04-04 08:51
KONSUMENTKOLLEN. Vad är egentligen skälig hyra? Vad gör man om man hyr i andrahand och tror att man betalar för mycket…