Annons
Young Royals
Vårkänslorna är här och Ergo tipsar om de bästa filmerna och serierna med temat “ung kärlek”.
Foto: Press/Johan Paulin

Streamingguiden: Ung kärlek


Såhär mot slutet av mars kan man se uppsalastudenterna sakteligen krypa fram, ut ur sina grottliknande studentrum, för att stelt vända sina bleka ansikten mot de få solstrålar vi välsignats med. Drömmen om en romans – ny eller gammal – på någon trevlig uteservering med en spritzdrink i handen är inom räckvidd. Denna guide med temat “ung kärlek” ger dig de bästa streamingtipsen för att komma i stämning.

Du har väl inte missat?

Normal people SERIE
Har ni missat denna har ni missat något bra! Denna serie i 12 avsnitt från 2020 baseras på romanen med samma namn av Sally Rooney. Normala människor är en irländsk-brittisk-amerikansk dramaserie för TV från 2020 och består av 12 avsnitt. Vi får följa Marianne och Connels komplicerade relation genom skolåren på den irländska landsbygden och senare som studenter på Trinity College i Dublin. Serien liksom boken skildrar klassamhället och vilka konsekvenser det får för våra huvudpersoner. De båda tampas med vad det är att vara ung vuxen och hitta sig själv och sin plats i tillvaron.

The sex lives of college girls SERIE
Denna serie med första säsongen från 2021 är det perfekta teenage-love-dramat. Vi får följa fyra tjejer med olika bakgrund som blir rumskamrater på ett fiktivt college i USA. Vi får, som namnet på serien hintar om, följa tjejerna genom sina sexuella eskapader, dejting och livet på college. Oerhört underhållande samtidigt som allvarliga ämnen ryms. Perfekt för sträckkollande en bakisöndag! Finns två säsonger ute och en tredje är planerad till någon gång första halvan av 2024.

En dag SERIE
Ni kanske redan har sett filmen från 2011, eller läst romanen av David Nicholls med samma namn, men har ni hunnit se den nya serien från 2024? “Efter att ha tillbringat examensnatten ihop går Emma och Dexter skilda vägar – men deras liv förblir sammanflätade.” Ett klockrent tillskott till listan med kategorin romantisk dramaserie.
Källa till Ergo har sagt om serien: “Kolla inte på One Day. Tortyr. Gråtit i en TIMME. Allt gör ont.” och: “Extremt bra men inget för dom som är sköra som jag”, vilket kanske ger en hint om hur många näsdukar som kan behövas.


I blickfånget

Anyone but you FILM
Denna romcom med Euphoria-stjärnan Sydney Sweeney och Glen Powell i huvudrollerna ser både rolig och sexig ut. Med ett misslyckat förflutet hamnar de som gäster på samma bröllop. Släng in några ex i bilden och en överenskommelse om att låtsas vara ett par trots en uppenbar motvilja till varandra och vi har en klassisk de-kommer-bli-kära-i-slutet-profetia. Hade premiär i Sverige i januari 2024, går just nu på bio!

Young Royals SERIE
Succéserien är tillbaka med en ny säsong! Säsong 3 som sägs vara den sista kom precis ut på Netflix. De fem första avsnitten släpptes 11 mars 2024 och det sjätte och sista kom nu den 18 mars, så nu är det fritt fram att bingekolla. Prins Wilhelm tvingas anpassa sig till livet på den fiktiva internatskolan Hillerska, där han träffar och blir kär i sin klasskamrat Simon. Minns ni hur säsong 2 slutade? Kanske läge att ta en snabbtitt tillbaka och fräscha upp minnet! I säsong 3 utlovas mer intensiva känslor, kärlek och drama när Wilhelm och Simon kämpar för sin kärlek samtidigt som de måste utstå påtryckningar från Kungahusets traditioner, idéer och förväntningar.

Challengers FILM
Denna romantiska sport- och komedifilm med Zendaya i huvudrollen verkar vara något att se fram emot. Premiären går 26 april 2024 på bio. Tashi som spelas av Zendaya är en före detta tennisstjärna som nu tränar sin make, en tennismästare på nedgång. Maken står inför en tävling med en utmanare, hans tidigare bästa vän och Tahis tidigare pojkvän. Trailen till detta triangeldrama ser lovande ut med tennis som möter psykologiska spel och erotiska intriger.

Gamla godingar

Stolthet och fördom FILM
Självklar gammal goding i form av ett romantiskt drama från 2005. Keira Knightley och Matthew Macfadyen är i huvudrollerna och berättelsen är baserad på Jane Austens roman med samma titel. Den unga Elizabeth Bennet, en av fem giftasvuxna systrar, möter den rika och högdragna Mr Darcy. På den engelska landsbygden i början av 1800-talet, med uppenbara klasskillnader så blir deras känslor för varandra komplicerade. Kan ses igen! Och igen och igen!

Eva & Adam SERIE & FILM
Denna svenska klassiker med serie från 1999–2000 och film från 2001 tröttnar vi inte på. Oskyldigt och gullig nostalgitripp när vi får följa Eva och Adams trevande historia om att vara kär, bli ihop, göra slut och bli ihop igen? Finns även en nyproduktion från 2021, men Eva & Adam från milenniumskiftet måste väl vara de enda sanna Eva & Adam?

Dirty dancing FILM
Tröttnar vi på denna gamla goding? “Nobody puts Baby in the corner!” Dirty Dancing från 1987 är ett romantiskt drama om den 17-åriga Frances “Baby” som tillbringar sommaren med sina föräldrar på ett pensionat. Hon träffar dansläraren Johnny som lär ut pardans på pensionatet, men utanför arbetstid dansar han “dirty dances” med personalen på pensionatet. Baby fascineras av dansen och ställer upp som inhoppare till en danstävling tillsammans med Johnny, och de båda börjar träna intensivt inför tävlingen. Och ja, har ni inte sett den så kan ni kanske gissa vad som händer sen.  

Warm Bodies FILM
Denna underhållande, udda och lite läskiga kärlekshistorien från 2013 med Nicholas Hoult och Teresa Palmer i rollerna rimmar väl med premissen “Kärlek övervinner allt”. Åtta år efter en zombieepidemi är världen i spillror, och en ovanlig zombie vid namn R träffar den överlevande människan Julie. Efter att han har räddat henne från en zombieattack lär de känna varandra och R slits inledningsvis mellan sin instinkt att äta Julie, och sina mer mänskliga känslor för henne - som tycks komma tillbaka allt mer.

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-18 09:22
KONSUMENTKOLLEN: Det här med abonnemang, mobiler och annan elektronik. Hur ska man tänka egentligen? Det gäller frågan…
2024-04-10 13:20
Studentpanelen från Psykologprogrammet på Uppsala universitet besvarar varannan torsdag vanliga studenthälsorelaterade…
2024-04-04 08:51
KONSUMENTKOLLEN. Vad är egentligen skälig hyra? Vad gör man om man hyr i andrahand och tror att man betalar för mycket…