Annons
Annons
Botaniska trädgården
Foto: David Naylor/Press

Guiden: Nationerna som har sommaröppet


Sommaren närmar sig, tiden invånarna tycks halveras och ökenstaden Uppsala går in i en slö vardagslunk. Men visst finns det studenter kvar i stan, och visst behöver dessa studenter också trevliga uteställen i form av Nationer där man kan njuta av sommaren! Här är Ergos guide över  de studentnationer du kan hänga på i sommar.
Uplands Nation

Uplands Pub Svantes källare utvidgas under sommaren till “Svantes trädgård”. Bland annat erbjuds ett stort ölutbud med mer än 100 olika sorter.  
“Vi i hemnationen är ju redan hemma så vi har ingenstans att ta vägen, än att glassa i våran fina trädgård”; som 3Q Bernhard Swahn på Uplands skrev i ett mejl till Ergo. För visst behöver vi en fin trädgård att glassa i under sommaren! 

Öppettider:
Måndag -Torsdag 18-00
Fredag - Lördag 18-01


Södermanlands-Nerikes Nation

Snerikes sommarverksamhet Bryggan är en riktig favorit hos de som spenderar sommaren i Uppsala. På Bryggan Bistro serveras mat och dryck, och på tisdagar och fredagar vid 20 svirar bryggan om till klubb, där du kan dansa loss i sommarvärmen. Missa inte heller Bryggans dagsfester 14-20 den 29 juni, 27 juli och 24 augusti. 

Öppettider: 
Måndagar: Bistro kl. 18-23
Tisdagar: Klubb kl. 18-01
Onsdagar: Bistro kl. 18-01
Torsdagar: Bistro kl. 18-01
Fredagar: Klubb kl. 18-02 
Lördagar: Bistro kl. 18-01

Under Bryggans avslutningsvecka firas det med klubb varje dag från 27 augusti till 30 augusti. 

Västgöta Nation

I sommar kan du återigen njuta av en gemytlig stämning i VG:s fina trädgård intill Fyrisån.  På årets sommarpub erbjuds trevliga drinkar och en meny inspirerad av Grekland. 

Öppettider juni och augusti:
Måndag - Fredag 18-00


Gotlands Nation

Den 12:e juni öppnar Gotlands nation sin sommarverksamhet. Den lyckliga kniper en plats på balkongen med utsikt över fyrisån som plats för att njuta av en god öl eller bit mat. 

Öppettider juni och augusti:
Onsdag - Fredag 15-23
Lördag 12-20


Värmlands Nation

I juli och augusti kan du besöka Värmlands fina pub Wermlandsträdgår’n. 
“Där kommer man kunna avnjuta lite roligare mat än de vanliga hamburgarna och prisvärd dryck i vår fina trädgård”, skriver 3Q Samuel Jonsson till Ergo. 

Öppettider mellan 2 juli och 10 augusti:
Tisdag - Torsdag 17-23
Fredag - Lördag 17-00

Lördagen den 3 augusti är det även sommarklubb mellan 16 och 02. 


Göteborgs Nation

Göteborgs öppnar i sommar Glenns Gård! Göteborgs nations 1Q John Wester beskriver verksamheten så här i ett mejl till Ergo: “Glenns Gård är Göteborgs Nations pub som under sommarmånaderna flyttar ut på innergården och bjuder på ny mat, somriga drycker och uppträdanden från ett och annat liveband under kvällarna. Vårt populära quiz kommer även att gästa Glenns Gård vid några tillfällen, något ni inte vill missa. Därutöver hålls i augusti också den sedvanliga Måsfestivalen där nationen öppnar upp både pub, festsal och innergård för en rejält festlig pub med dansgolv och flera liveakter.” Premiäröppningen av Glenns Gård hålls under lördagen den 8 juni. 

Öppettider mellan 12-29 juni och 2-24 augusti.
Onsdag - Torsdag 17-23
Fredag - Lördag 16-00

Norrlands Nation

På Norrlands blir den klassiska puben Orvars Krog till SommarOrvar med platser både inne i puben och på den trevliga innergården. En sommarmeny och välfyllda kylar med ett brett utbud av öl utlovas.

Öppettider mellan 17-30 juni och 29 juli -18 augusti:
Onsdag - Fredag 17-01 
Lördag 16-01

Midsommarstängt fredag 21/6 och lördag 22/6


Gästrike-Hälsinglands Nation

I sommar öppnar GH upp sin sommarrestaurang TrädGHården. I den lummiga trädgården kan du äta, dricka, umgås och även ta en paus för lite kubbspel. På tisdagar erbjuds quiz, och under valda kvällar kan man njuta av livemusik. 

Öppettider mellan 11 juni - 17 augusti
Tisdag - Torsdag 17-00
Fredag - Lördag 15-23


Kalmar Nation

På Kalmar nation kan du njuta av mat och dryck inne på Pub Kronan, eller i trädgårdspuben när vädret tillåter. Trädgården är öppen alla dagar som puben håller uppe, fram till 23 och därefter fortsätter puben vara öppen inomhus.

Öppettider t.om 8 juni och fr.om. 8 augusti
Måndag - Torsdag 18-00
Fredag - Lördag 18-01

Västmanlands-Dala Nation

V-Dalas pub stänger under sommaren, men istället kan vi njuta av den härliga takterassen när Taket Sommarrestaurang öppnar den 4 juni. Njut av en drink i solen med utsikt över Uppsala, eller den klassiska burgaren Cheese Madness. Förutom mat och dryck utlovas bland annat karaoke.

Öppettider fr.om
Söndagar - Torsdagar 17-01
Fredagar - Lördagar 17-02

Stockholms nation, Östgöta nation och Smålands nation håller sommarstängt i sina ordinarie verksamheter och är åter igång till höstterminen. Håll koll på nationernas sociala medier och Nationsguiden.se för att hålla dig uppdaterad om alla evenemang och öppettider!
 


Annons

Annons

Läs mer

2024-07-03 10:46
På sommaren vill många lägga tid på annat än att stå i köket och sleva. Det ska gå lätt, snabbt och gärna både vara…
2024-06-17 12:21
Vet du inte vad du ska läsa under dina lediga stunder i sommar? Vissa föredrar en tummad pocket, andra en väl inläst…
2024-06-05 15:33
Studentpanelen från Psykologprogrammet på Uppsala universitet besvarar varannan torsdag vanliga studenthälsorelaterade…