Annons

Svenska studenter utvisade från Colombia


Två svenska studenter har nyligen landat i Sverige efter att ha blivit bortförda och sedan deporterade av den colombianska säkerhetspolisen. Det uppger organisationen Colombianätverket. Studenterna deltog i ett projekt med syftet att stötta studentrörelsen i Colombia.
Den svenska studentgruppen ser händelsen som ett hot mot demokratin i landet eftersom man försöker begränsa den colombianska studentrörelsens internationella kontakter.
- Det är välkänt att arbeta med människorättsfrågor i Colombia är förenat med stor fara och att flera ledande studentaktivister hotats, mördats eller tvingats på flykt. Men nu verkar det som att man även försöker skrämma organisationer utanför Colombia till tystnad, säger Parisa Maleki, ordförande i Colombianätverket, i ett pressmeddelande.
Svenska UD bekräftar att två svenska medborgare utvisats från Colombia den 26 februari. Colombianska myndigheter uppger att det funnits felaktigheter med deras visum. Ambassaden har varit i kontakt med de svenska medborgarna och kommer också att följa upp ärendet med de lokala myndigheterna.


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…