Annons
Annons
Läkarstudenten kontaktade minderåriga patienter som han träffat under sin VFU.
Foto: Wikimedia commons/ Alex Proimos

Läkarstudent raggade på minderåriga patienter


Under sin verksamhetsförlagda utbildning kom läkarstudenten i kontakt med minderåriga flickor. Två av dessa ska han senare ha skrivit till på Facebook:

”Du är fruktansvärt söt.”

”Gillar du äldre killar?”

Han uppgav sig för att vara yngre än han var och skickade bild på sig själv. Patienternas föräldrar kontaktade sjukhuset och studenten anmäldes till disciplinnämnden. Han har nu blivit avstängd från sina studier i 20 veckor. Själv säger han att han mådde dåligt och behövde uppmärksamhet men erkänner att han agerat oacceptabelt.

800 läkare och läkarstudenter skriver i ett öppet brev att studenten borde få en längre avstängning och att universitetet bör ta ställning till hans lämplighet som läkare. Universitetet har dock bara rätt att utfärda max sex månaders avstängning. En student kan avskiljas helt från sin utbildning om hen lider av psykisk störning eller missbruksproblem alternativt är dömd för ett allvarligt brott, rapporterar Expressen.


Annons

Annons

Läs mer

2019-12-05 14:41
Studentkortet, som begärdes i konkurs 25 november, blir alltmer skuldtyngt. På en månad har skulden hos Kronofogden…
2019-12-02 11:47
Förra årets gjorde anställda vid Göteborgs universitet mer än 8 000 flygresor på sträckor under 50 mil. Det är studenter…
2019-11-29 11:02
Nedsatt psykiskt välbefinnande är vanligare bland högskolestuderande i åldern 18-29 än bland yrkesarbetande i samma…