Annons
Annons
Nya Ångström
Videon visar en 3D-modell gjord av PE Teknik och Arkitektur AB. Den observante noterar att trappan i atriet är snarlik den i Segerstedthuset.
Foto: screenshot från videon

Få virtuell tur i nya Ångström


Nu kan den som vill besöka hus 10 i nya Ångströmslaboratoriet – virtuellt.

Den offensiva miljardsatsningen nya Ångströmlaboratoriet började planeras redan 2011 och i oktober 2018 togs det första spadtaget för bygget. Projektchef Fredrik Kronqvist sa till UNT i december att tidsplanerna än så länge följs väl.

Planen är att det ena huset, hus 9 – för fysik, astronomi och undervisning – ska vara klart för inflytt nu i höst, medan hus 10, som ska inhysa IT, bibliotek och undervisningslokaler, beräknas vara klart först våren 2022. Men redan nu kan du besöka hus 10 virtuellt i en ny som video universitetet har lagt upp på sin hemsida.

Nya Ångström är det största byggprojektet Uppsala universitet och Akademiska Hus har genomfört tillsammans. Bygget har tidigare fått kritik för dess höga kostnader – 1,2 miljarder kronor.

 

 


Annons

Annons

Läs mer

2020-02-21 15:29
Ergo rapporterade tidigare att Uppsalas nuvarande rektor Eva Åkesson var en av kandidaterna till rektorsposten vid Lunds…
2020-02-19 15:14
Den som flyttar till en landsbygdskommun skulle kunna få sina studielån nedskrivna – det är ett av förslagen som lyfts i…
2020-02-14 13:38
De blir de redan bekanta partierna Allians för kåren, S-studenter och Uppsala universitets studenter som kommer att…