Annons
Annons
Bild Eva Åkesson
Eva Åkesson beslutar att distansundervisningen ska fortsätta över sommaren.
Foto: Creative commons/Uppsala universitet

Beslut: distans till sista augusti


Under tisdagen fattade rektor Eva Åkesson beslut om att distansundervisningen ska fortsätta fram till 30 augusti. Detta betyder att ordinarie undervisning och sommarkurser kommer ges på distans. I beslutet som träder i kraft 8 juni finns dock vissa lättnader, bland annat att särskilda undervisningsmoment som till exempel exkursioner, kan undantas distans-kravet. Studenter som har beslut om särskilt stöd kan också slippa examineras på distans om det går att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, samt om examinatorn tycker det är lämpligt.

Anställda vid Uppsala universitet rekommenderas också att från och med 8 juni successivt börja öka sin närvaro på arbetsplatsen.

Om det kommer bli distansundervisning eller ej i höst är ännu inte bestämt. Rektor Eva Åkesson skriver dock på ”Rektorsbloggen” att hon kommer att meddela vartåt det barkar i ett nytt blogginlägg i morgon (ons 20/5).   

 


Annons

Annons

Läs mer

2020-05-15 15:12
International students urge the Swedish government to reduce, postpone or eliminate their tuition fees given the current…
2020-05-12 16:33
Vid Göteborgs universitet har rektor fattat ett inriktningsbeslut om att även höstterminen kommer inledas på distans…
2020-05-11 11:38
I fredags avslutades Stockholms universitets studentkårs kårval. Trots att valrörelsen var digital, påverkade inte det…