Annons
Högskoleprovsskrivare
Snart kan du söka in på högskoleprovsresultat som ligger åtta år tillbaka i tiden.
Foto: Pressbild UHR/Eva Dalin

Smartare förr? Grattis!


På grund av coronaviruset ställdes vårens högskoleprov in. Om det kommer bli något prov i höst är ännu inte bestämt. Universitets- och högskolerådet lämnade dock idag, torsdag, in en rapport till regeringen där man avråder från att genomföra höstens prov på grund av risken för smittspridning.

Mot bakgrund av att höstens prov ställdes in, samt för att göra det lättare för personer som vill studera att komma in på universitetet, har regeringen beslutat att giltighetstiden för högskoleprovsresultat ska förlängas från fem till åtta år.
– Det här är en viktig pusselbit för att fler ska kunna komma in på den högskoleutbildning man helst vill läsa. Nu när vi ser att arbetslösheten ökar och fler vill utbilda sig är regeringen angelägen om att titta på alla möjliga åtgärder för att fler ska kunna utbilda sig på universitet och högskolor, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning i ett pressmeddelande.

Ändringarna träder i kraft den 10 september i år och gäller tills vidare. Grattis alla ni som presterade bra för några år sedan men inte lyckats uppnå liknande resultat sen dess. Men tråkigt för er som är för unga och inte fått chans att göra något högskoleprov ännu.


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…