Annons
Annons
Anne Ramberg
Anne Ramberg trendade under förra veckan på Twitter efter en intervju med henne i Aftonbladet.
Foto: FrankieF/Wikimedia commons

UUs styrelseordförande hånas efter intervju


Anne Ramberg, före detta generalsekreterare för Sveriges advokatsamfund och ordförande för Uppsala universitets styrelse (konsistoriet) sedan i våras, hånas i sociala medier efter en intervju med Åsa Linderborg på Aftonbladet.se. I intervjun, som ingår i en serie där kända personer intervjuas om sina första 18 år i livet, berättar Anne Ramberg bland annat att hennes familj inte hade det “fett”...
– ...vi hade faktiskt väldigt lite pengar. När pappa hade varit i Finland kom han hem med oxfilé, för det kostade nästan ingenting där, då var det liksom fest. Vi hade ju alltid mat, men vi levde verkligen inte i något överflöd. Jag fick aldrig sådana där Mantovani-skor eller den där Bogner Wagner-jackan som andra hade. Mamma gick ju alltid när hon skulle gå till NK, hon tog aldrig spårvagnen i onödan, säger Anne Ramberg i intervjun.

Det är framför allt detta uttalande som fått henne att trenda på Twitter under den gångna veckan. Många har gjort sig lustiga över det hon säger och menar att intervjun är “världsfrånvänd” och “surrealistisk”.
Även DN:s Lisa Magnusson gav sin syn på saken i ledaren “Offerskap har blivit högsta status” från gårdagen:
“Det är komiskt, som en överklassparodi på de där gamla skrönorna om äldre släktingar som pulsat barfota i snö, många mil varje dag, för att komma till skolan: Jaså, men min mor gick till fots flera hundra meter till lyxvaruhuset.”


Annons

Annons

Läs mer

2021-05-06 16:22
Det andra av vårens två högskoleprov anordnas nu på lördag 8 maj. Närmare 60 000 anmälde sig till vårens två prov och…
2021-05-03 16:50
En uppmaning om att klicka på en länk för att “validera sin epost” har skickats ut från ett par av universitetets…
2021-04-14 13:59
Covid-restriktionerna som Uppsala universitet antog i februari kommer att fortsätta gälla fram till och med 30 juni i år…