Annons
Annons
Skrapan
Flera sexköpare greps förra veckan utanför Studentskrapan i Stockholmspolisens "Insats torsk".
Foto: Pavelmaira/Creative commons

Polistillslag efter sexhandel i studentbostäder


Expressen har avslöjat att flera studentbostäder i Skatteskrapan, även känd som Studentskrapan, i Stockholm har använts för sexhandel. Detta har uppdagats efter en polisoperation som pågått den senaste veckan och som ingår i det Stockholmspolisen internt kallat “Insats torsk”.

Totalt har 42 sexköpande män gripits i den senaste veckans insats, varav flera utanför Skrapan. Människohandelsgruppen hos Stockholmspolisen har, enligt Expressen, under flera år noterat att andrahandsuthyrda studentbostäder i huset har utnyttjats av kopplare för att etablera bordeller med utsatta kvinnor. Sexhandeln uppges ha koncentrerats till ett antal sajter där kvinnor från de fattigaste delarna av Europa och andra delar av världen fått hjälp av kopplare att lägga upp annonser.

– Trots uppmärksamheten kring gripandet av en viss offentlig person tidigare i våras så har detta alltså inte fått några långsiktiga effekter. Slutsatsen av den här insatsen är att handeln med kvinnors kroppar blomstrar och genererar stora pengar till kriminella element, säger Simon Häggström, yttre förundersökningsledare under den nya ”Insats torsk”, till Expressen.


Annons

Annons

Läs mer

2021-01-22 09:51
I december kom ett rektorsbeslut om att strama åt universitetets vidtagna åtgärder med anledning av covid-19, vilket…
2021-01-19 13:42
Trots att betalningsfunktionen krånglade en del initialt vid anmälan till högskoleprovet lyckades till slut 58 917…
2021-01-15 15:08
Forskare i nationalekonomi vid Uppsala, Lunds och Köpenhamns universitet, samt Universitetet i Lausanne har i en studie…