Annons
Annons
Covid UU
297 UU-studenter ha bekräftats smittade sedan terminsstart.
Foto: Creative commons/Lina Svensk

50 nya fall bland UU-studenter senaste veckan


50 nya fall av covid-19 bland Uppsala universitets studenter konstaterades under förra veckan rapporterar UU på Medarbetarportalen. Det innebär att 297 (varav tre på Campus Gotland) studenter vid lärosätet har bekräftats smittade sedan terminsstart.

Även bland de anställda ökade antalet smittade under förra veckan med 17 personer, vilket innebär 33 fall sedan terminsstart. Antalet smittade doktorander är oförändrat med sex fall under höstterminen.

Rektor Eva Åkesson meddelade i fredags att man uppmanar lärare att, om möjligt, låta än fler moment bli digitala för att hindra smittspridningen. Än så länge planerar man dock inte att återgå till distans för samtliga utbildningsmoment, som var fallet i våras. Moment som inte kan genomföras på distans, som exempelvis VFU och vissa tentor, kommer fortsatt genomföras på plats. Eva Åkesson uppgav till Ergo i fredags att studenter inte behöver känna oro över smittspridning i tentasalar:

– Vi har pratat med smittskyddet som också har kommit hit och tittat. Deras tydliga kommentar till oss är att det inte är en smittrisk att gå och ta en tenta på det sättet vi genomför den.


Annons

Annons

De 297 studenter som konstaterats smittade fördelas på följande vetenskapsområden:

Hum/Sam – 135
Med/Farm – 119
Tek/Nat – 43

Källa

Läs mer

2021-04-14 13:59
Covid-restriktionerna som Uppsala universitet antog i februari kommer att fortsätta gälla fram till och med 30 juni i år…
2021-04-13 16:42
Sveriges förenade studentkårer, SFS, delar sedan 1999 ut utmärkelsen Årets studentstad till en stad som utmärker sig i…
2021-04-13 10:37
Under 2022 kommer en permanent interaktiv utställning invigas på Ångströmlaboratoriet och universitetet vill nu få in…