Annons
Annons
Högskoleprovet skrivsal
Vilket datum de som anmält sig får skriva kommer att meddelas inom de närmsta dagarna.
Foto: Eva Dalin/UHR

Drygt 10 000 platser kvar när anmälan till högskoleprovet stängde


Trots att betalningsfunktionen krånglade en del initialt vid anmälan till högskoleprovet lyckades till slut 58 917 personer få en plats till vårens högskoleprov (i plural) innan anmälan stängde vid midnatt natten till idag. Totalt fanns 70 000 platser, 35 000 vid vardera av de två provtillfällena under våren, men drygt 10 000 fylldes alltså inte. Vilket datum de som anmält dig får skriva (13 mars eller 8 maj) kommer att lottas och informeras om inom de närmsta dagarna.

Anledningen till att man i vår anordnar två prov istället för ett, som man brukar, är för att provet våren 2020 ställdes in och det som anordnades i höstas begränsades för att minska smittspridningen. Under de kommande proven i vår har man anpassat skrivlokalerna för att de ska kunna genomföras på ett smittsäkert sätt, men skulle situationen förvärras igen kan proven komma att helt eller delvis ställas in även i vår. De som är anmälda kommer då att få tillbaka sin anmälningsavgift.

– UHR följer noga utvecklingen kring smittspridningen och har en nära dialog med regeringen, Folkhälsomyndigheten och de regionala smittskyddsenheterna om förutsättningarna för att genomföra vårens prov, säger Tuula Kuosmanen, avdelningschef vid UHR i ett pressmeddelande.


Annons

Annons

Läs mer

2021-03-04 15:12
Uppsala universitet startar nu ett forskningsprojekt tillsammans med Region Uppsala i samverkan med Hundhjälpen i…
2021-02-24 11:35
Vetenskapsområdet för medicin och farmaci gör nu en satsning för att utbilda personal i första hjälpen till psykisk…
2021-02-18 11:20
Trots restriktioner och uppmaningar om att i första hand bedriva självstudier i hemmet misstänks att fyra…