Annons
Annons
Studentlägenhet
Flest studenter kan tänka sig att bo i egen lägenhet, visar en undersökning av Studentbostadsföretagen.
Foto: Rebecca Matarasso

Så vill studenter bo


Låg hyra är det viktigaste när studenter väljer bostad, visar en undersökning gjord av Studentbostadsföretagen. Förutom priset på bostaden värderar de också att ha egen toalett och dusch.

Undersökningen visar att det finns ett större intresse för att bo själv. Fyra av fem kan tänka sig att bo i egen lägenhet, medan bara en femtedel kan tänka sig att dela boende med personer man inte känner sedan tidigare. Anledningen till att studenterna vill bo själva är främst att de söker avskildhet och studiero.

Även om egen lägenhet tycks vara det mest populära, kan många studenter tänka sig att dela om det exempelvis innebär ett minskat klimatavtryck, eller om man får lägre hyra.

– Vi ser att det finns en vilja både att dela bostad generellt under studietiden, men också vissa specifika ytor om det ger en lägre hyra. Till exempel kan över 80 procent tänka sig att dela kök för att få en lägre hyra. Här finns stora möjligheter att utveckla det gemensamma boendet på studentbostadsmarknaden, säger Stina Olén, vd på Studentbostadsföretagen i ett pressmeddelande.

Undersökningen bygger på enkätsvar från 1500 studenter.
 

 

 


Annons

Annons

Läs mer

2021-09-21 13:20
Det var under måndagen som en 18 årig student gick in med ett jaktgevär på det statliga universitetet i ryska staden…
2021-09-14 11:15
Dejtingappen Happn har gjort en kartläggning för att ta reda på vilka studentpubar det flirtas mest på i Sverige och…
2021-08-19 16:34
Uppsalahem Studentstaden vill vräka Hans Johansson för att han inte har tagit några högskolepoäng sedan 2013. Nu har han…