Annons
Bild universitetet i Perm
Den ryska staden Perm ligger ca 130 mil öster om Moskva. Bilden är en genrebild på det statliga universitetet i staden.
Foto: Toshishiro/wikipedia

Sex döda efter skjutning vid universitet


Det var under måndagen som en 18 årig student gick in med ett jaktgevär på det statliga universitetet i ryska staden Perm, rapporterar flera medier. Studenter och lärare försökte barrikadera sig i klassrummen och flydde genom att hoppa från fönstren. Sex personer dödades och 28 skadades innan mannen, som uppges vara juriststudent, kunde gripas.

Enligt lokala medier ska mannen ha skrivit om planerna på sociala medier och lagt ut en bild där han poserat med geväret.

”Jag har tänkt på det här länge, det handlar om år, och jag förstod att tiden är inne för det jag har drömt om”, stod det i inlägget, enligt DN. Vapnet hade mannen införskaffats lagligt tidigare i år.

I våras inträffade ytterligare en skolskjutning i staden Kazan i Ryssland. Nio personer avled och man beslutade därefter att höja minimiåldern för att få ha köpa vapen från 18 till 21 år. Den nya lagen har dock ännu inte trätt i kraft.


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…