Annons
Bild tak med solceller
Nu är det bara för solen att börja gassa.
Foto: Akademiska hus

Solljus ska ge energi till campus


Akademiska hus som hyr ut byggnader till universitetet har nu satsat på solel. Nyligen blev man färdig med att installera solelspaneler på flera byggnader i Uppsala, däribland på Ekonomikum, Campus 1477, Blåsenhus och Engelska parken hus 16. De fyra anläggningarna kommer att producera cirka 520 000 kWh per år och stå för en del av husens energianvändning.

Hyresgästen Uppsala universitet har tillsammans med Akademiska hus ingått ett samarbetsavtal 2019 för att göra campus mer hållbart. Denna satsning är ett steg på vägen.

– Vårt största bidrag till en hållbar framtid är att vara med och lösa de stora samhällsutmaningarna genom vår forskning och utbildning. Men samtidigt ska vi jobba med att öka hållbarheten inom vår egen organisation och detta projekt är en del i det arbetet. Vi är väldigt glada åt vårt samarbete med Akademiska Hus kring hållbara campus, säger Anders Hagfeldt, rektor för Uppsala universitet i ett pressmeddelande från Akademiska hus.

 

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…