Annons
Annons
Taylor Swift
Igår blev Taylor Swift hedersdoktor vid New York University.
Foto: Wikimedia Commons/Toglenn

Taylor Swift får doktorstitel


Ja, inte en riktig doktorstitel förstås, men igår, onsdag, tilldelades popstjärnan Taylor Swift titeln “honorary doctor of fine arts”, det vill säga hedersdoktor inom konst, vid New York University. Det rapporterar bland andra TT.

Swift tilldelades utmärkelsen under en examensceremoni för 2020, 2021 och 2022 års avgångsklasser. Ceremonin hölls på baseballarenan Yankee Stadium för att alla studenter – även de som alltså inte fick någon ceremoni det år de officiellt gick ut till följd av pandemin – skulle få plats.

I sitt tal uppgav Swift att hon själv aldrig fick någon normal collegeupplevelse då hon gick på kommunal gymnasieskola fram till tionde klass och avslutade sedan sin utbildning med hemskolearbete på golvet på flygplatsterminaler till följd av att hennes musikkarriär inleddes redan när hon var 15 år gammal.

– Jag kommer inte att berätta för er vad ni ska göra eftersom ingen gillar det, men jag ska ge er ett ”lifehack”. Skäms aldrig för att försöka. Att man inte behöver anstränga sig är en myt, sa Taylor Swift som ett avslutande råd till studenterna.

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…