Annons

Kåren vill ha öppet campus


Uppsala studentkår vill att politiska såväl som opolitiska studentföreningar ska få mötas och informera om sina åsikter i universitetets allmänna lokaler, det beslutet togs av fullmäktige den 17 november.

Uppsala studentkårs fullmäktige antog åsikten att politiska studentföreningar ska få mötas och informera om sina åsikter i universitetets lokaler vid mötet den 17 november. Själva ordalydelsen i motionen som lagts av Stefan Kreida, S-studenter, diskuterades flitigt och flera av ledamöterna inkom med klargörande yrkanden för att undvika framtida missförstånd. Fullmäktige biföll slutligen motionen tillsammans med det yrkande som tydliggjorde att tillståndet ska gälla politiska studentföreningar såväl som opolitiska, samt att det är universitetets ”allmänna” utrymmen det handlar om.

Tomas Eriksson och Martin Hofverbergs förslag om ett nytt valsystem för Uppsala studentkår togs väl emot av fullmäktiges ledamöter, som tyckte att förslaget innehöll många, både roliga och intressanta delar. Då det krävs två på varandra följande fullmäktigebeslut för att ändra det nuvarande valsystemet, och eftersom det krävs både tid och eftertanke för så genomgripande förändringar var inte motionärernas syfte att yrka bifall för det framlagda förslaget, utan att fullmäktige skulle ta beslut om att skicka ärendet vidare till den kårkommitté som utreder behovet av en reformerad valordning, vilket skedde. Frågan kommer att diskuteras vidare, och alla intresserade uppmanas att delta i de diskussionsmöten som kommer att hållas i november och december. Enligt fullmäktiges ordförande Eleonore Lundkvist kommer det också att hållas ett åsiktstorg vid ett senare fullmäktigemöte.
Av 74 inlägg totalt under mötet svarade män för 53.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…