Annons

Student svalde fusklapp


Under en salstentamen i november upptäckte tentamensvakten att studenten drog fram en lapp ur skjortärmen och gömde den under skrivhäftet på bänken. Vid konfrontationen valde studenten att knöla ihop lappen, stoppa den i munnen och svälja.

Efter att ha återvänt till sin plats efter ett ovanligt långt toalettbesök under en salstentamen i november halade studenten fram en lapp ur skjortärmen. När tentamensvakten bad studenten att ta fram lappen vägrade han, samtidigt som han ”knölade ihop lappen, stoppade den i munnen och svalde”. En annan tentamensvakt har i samma rapport kommenterat studentens ”ovanligt” omfattande toalettbesök även vid ett tidigare skrivningstillfälle.
Studenten förklarade vid ett påföljande möte med studierektor och prefekt att han varit mycket nervös inför skrivningen och inte kunnat sova natten innan. Som en följd av att han kommit till Sverige som flykting efter att ha suttit i fängelse för sina politiska åsikter säger han sig ha problem med auktoriteter. För närvarande går han i terapi och medicinerar för nervösa besvär, och har som vana att göra långa toalettbesök varje morgon – vilket han inte hann göra dagen för skrivningen. Vid mötet berättade han att han fått rådet av sin terapeut att alltid ha med sig en lapp med lugnande och praktiska råd för att klara av dagen. Att han svalde lappen när tentamensvakten konfronterade honom förklarade han med att han fick panik.

Ärendet är överlämnat till Disciplinnämnden vid Uppsala universitet för bedömning.



Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…