Annons

Om du får problem


Känner du dig orättvist behandlad, sönderstressad eller har du kanske blivit anklagad för fusk? Här är en lista som kan vara bra att lägga på minnet. Vänd dig till:

Studie- och karriärvägledaren om du är osäker på att du har valt rätt utbildning, eller om du har funderingar kring framtid och arbetsmarknad. Här kan du också få tips på hur du utformar en arbetsansökan. Det finns ett gäng studie- och karriärvägledare som bloggar på universitetets hemsida. Där kan du läsa om deras arbete och ta del av vanliga frågor från studenter.

Studenthälsan om du lider av prestationsångest, stress eller oro för att tala inför grupp, är nedstämd eller har alkoholproblem. Studenthälsan är Uppsalastudenternas egen företagshälsovård.

Uppsala universitets betygsombudsmän om du tycker att du har fått fel betyg eller om du anser att examinationen inte gått till på ett schysst sätt. Betygsombudsmännen fungerar som stöd för dig och de hjälper till med utredningen av ärendet. I allra första hand är det dock den aktuella examinatorn du vänder dig till vid funderingar kring betyg.

Universitetskyrkan och studentprästerna om du behöver någon att prata med när livet känns tungt, eller om du bara känner för att samtala i största allmänhet – här har man tystnadsplikt.

Kursansvarig lärare, Uppsala studentkår, eller universitetets jämställdhetshandläggare om du känner dig orättvist behandlad eller diskriminerad på grund av exempelvis kön, religion eller etnicitet. Hos dessa kan du få råd och stöd. nbsp; Du kan också kontakta Diskrimineringsombudsmannen eller Högskoleverket.

Högskoleverket eller Uppsala universitet om du vill få klarhet i vad som räknas som fusk. Att använda otillåtna medel eller genom att på andra sätt vilseleda vid tentor eller andra studieuppgifter bedöms som fusk, enligt högskoleförordningen. Om du åker dit kan du bli varnad eller avstängd från studierna. Plagiat är den vanligaste typen av fusk, och innebär att du använder andra personers arbeten och gör dem till dina egna. Använder du andras texter måste du ange det, annars riskerar du inte bara att åka fast för fusk, utan också bli tvingad att betala ersättning till den som äger texten.

Uppsala studentkårs studentombud om du själv blir anklagad för fusk. De hjälper och stöttar dig i processen. Hit kan du även vända dig med andra studierelaterade funderingar och problem.

UpUnet-S support om du har problem med anslutningen till studentnätet.

Språkverkstaden om du behöver tips, råd eller feedback kring skrivuppgifter eller muntliga presentationer. Tjänsten erbjuds på både svenska och engelska.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-24 09:53
Verksamhetsårets sista fullmäktigesammanträde innan konstituerande fullmäktige bjuder på oklar stämning, långa…
2024-04-21 19:55
Ikväll klockan 20.00 stängde röstningen för Kårvalet 2024. Ta del av resultatet nedan. 
2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…