Snerikes lockade flest till kåren


Snerikes nation fick den 10 november en dator av Uppsala studentkår för att de lockat flest betalande medlemmar till kåren.

Det var i samband med Råbiffen – en traditionsenlig festtillställning där kåren tackar de 13 nationerna för att de en gång i tiden grundade kåren – som priset delades ut av Karin Nordlund och Fatma Aksal, ordförande respektive vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar, vid Uppsala studentkår.
– Vi blev väldigt överraskade och otroligt glada. Det är klart att det är trevligt med en dator, men det är utmärkelsen som är det bästa, säger Ella Stensson, förste kurator på Snerikes nation, som fick ta emot priset.

Uppsala studentkår hade i största hemlighet en tävling där den nation som fått flest nyinskrivna studenter att samtidigt bli medlemmar i kåren – nbsp;procentuellt räknat – fram till och med 10 november – skulle vinna.
– Nationerna gör ett väldigt stort arbete när det gäller medlemmar. Vi vill med datorn, som kan användas vid inskrivningar, visa att vi vet hur mycket arbete de lägger ner, att vi inte tar dem för givet, säger Karin Nordlund.
Ella Stensson har inget recept på hur nationen lyckats värva flest medlemmar till kåren, men hon tror det har att göra med solidaritet.
– Man hjälper varandra. Vi förklarar för nya studenter vad kåren gör och vad det innebär att vara medlem, säger hon, och passar samtidigt på att rikta ett stort tack till inskrivningsansvariga på nationen.
– Förhoppningsvis kan en sådan här utmärkelse fungera som en morot för nationerna, säger Ella Stensson.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-09-04 11:25
Är du Ergos nya skribent?   Tidningen Ergo är en av Uppsalas största studenttidningar, med många framstående…
2024-09-02 15:29
Tisdag den 9 september gästar Antikrundan Uppsala och Botaniska trädgården. Förberedelserna är i full gång och SVT:s…
2024-09-02 12:39
Välkommen hit, välkommen hem och så vidare.