Annons
Studenterna som är med och fixar loppis. Från vänster, Hanna Midfjäll, Madeleine Eriksson, Karin Tennemar, Erica Midfjäll, Susanne Qvist, Hanna Barnes och Rebecka Nilsson.
Foto: Anna Östlund

Visa mer medmänsklighet


Ett ögonblick...
Karin Tennemar, retorikstudent, som på lördag, 29 mars, är med och anordnar loppis för utsatta EU-migranter.

Varför en loppmarknad?
– Vi kände att vi måste göra något. Jag tänker på den debatt som varit, att kåkstäder ska rivas och flyktingar utvisas. Vi måste visa mer medmänsklighet. Det är ofta man går förbi folk som sitter utanför Ica. Man vill ge pengar, men det inte är alltid man kan. Då tänkte vi att vi ville göra något mer uppstyrt.

Ni väljer att skänka pengarna genom stadsmissionen till vad ni kallar EU-flyktingar.
– Flyktingar eller migranter – det spelar ingen roll vad vi kallar dem. Vi tycker det är viktigt att prata om de som flyr från förtryck från andra EU-länder. Självklart är det viktigt att sätta press på länderna i fråga. Men vi tycker även att man måste ta ett större ansvar lokalt.

Var kommer ni att stå på lördagen?
– Vi kommer hålla till utanför Forumgallerian på gågatan. Tanken är att vi står där 10 till 16, eller att vi blir kvar tills vi lyckats sälja alla grejor.

Så vad kan den shoppingsugne fynda?
– Oj, det kan vara allt möjligt. Barnkläder, vuxenkläder, elektronik, dvd, böcker, skidor och pjäxor. Det mesta, faktiskt.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…